Eduard Novak, noul ministru al Sportului, vrea ca fiecare copil să ştie să înoate şi să patineze. „Prima oră din fiecare zi să înceapă cu 45 de minute de gimnastică şi nutriţie”

Eduard Novak, noul ministru al Sportului, vrea ca fiecare copil să ştie să înoate şi să patineze. „Prima oră din fiecare zi să înceapă cu 45 de minute de gimnastică şi nutriţie”

„Îmi doresc ca fiecare copil să știe să înoate, să patineze. Minim. Și trebuie implicat sistemul educațional în sport. Haide să găsim altă formulă de educație fizică, 45 de minute de stretching plus nutriție. Eu aș pune prima oră să începem de aici, prima oră în fiecare zi 45 de minute de gimnastică și nutriție, dupa aceea suntem fresh, putem să începem să învățăm”, a spus ministrul Sportului, Eduard Novak, la Digi 24.

El a dat exemplul fostului primar din Miercurea Ciuc, care a cerut școlilor ca fiecare clasă să meargă săptămânal cu copiii la înot și o dată la patinaj.Alte ArticoleLarisa Iordache şi-a mărit buzele, cum arată acum gimnasta. …Helmut Duckadam, împuşcat de Ceauşescu? „Lumea crede …Biletul zilei pariuri1x2.ro: Mix de hochei și fotbal pentru …

Ministrului i se pare nepotrivit modul în care unii profesori de sport au ales să-și desfășoare și să le pună note elevilor în pandemie – le cer să facă în casă sărituri și exerciții specifice unei săli de sport și să se înregistreze. Eduard Novak spune că a văzut asta inclusiv la copiii săi, pe care îi aude sărind în camera lor. Și în acest caz, ministrul spune că ar fi fost mai eficiente niște exerciții simple de gimnastică.

Citeşte şi Cine este Eduard Novak, propunerea UDMR pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului

Ministrul a mai spus că în opinia sa ar trebui finanțate cu precădere sporturile unde România are șanse să obțină medalii și a enumerat între acestea gimnastica, canotajul, halterele, atletismul, inotul, ciclismul. Fotbalul are finanțare proprie și nu intră în „curtea” ministerului, dar Eduard Novak spune că ar fi loc de mai bine la echipa de juniori.

Eduard Novak a mărturisit că a descoperit cu uimire că Ministerul Tineretului și Sportului are în administrație o mulțime de clădiri, iar acesta părea să fie subiectul preponderent de discuție în momentul în care a ajuns la minister, de parcă ar fi fost vorba de o firmă de imobiliare.

Sursa: RomaniaTV

loading...