Iarna atipică în România: Pe litoral s-a făcut baie în Marea Neagră, la munte turiștii se distrează pe pârtie

Iarna atipică în România: Pe litoral s-a făcut baie în Marea Neagră, la munte turiștii se distrează pe pârtie

E vreme ca de final de martie în jumătate de Românie, iar pe litoral, curajoşii chiar s-au aventurat în mare şi au înotat cu delfinii. În cealaltă jumătate de ţară e veselie pe pârtii. Meteorologii spun că de Revelion va fi cald, dar ploile vor strica din loc în loc atmosfera.

Soarele şi vremea caldă i-au convins pe localnici să înfrunte valurile Mării Negre, în ciuda faptului că apa a avut şapte grade. Au avut parte de o doză de adrenalină, dar şi de un spectacol rar: li s-au alăturat delfinii.Bărbat în apa mării: ”Vă aşteptăm la mare la o baie. Apa este perfectă, nu-i aşa de rece pe cât pare”.Ba chiar şi cei mici s-au dovedit curajoşi.Astăzi, la malul mării au fost temperaturi de început de primavară.

Maxima a atins 15 grade Celsius, valori neobisnuit de ridicate pentru aceasta perioada. Și vântul a suflat cu putere, însă asta nu a deranjat deloc. Dimpotrivă, a făcut ca valurile să fie spectaculoase.O vreme ideală şi pentru practicanţii sporturilor nautice. Echipaţi corespunzător, au brăzdat Marea Neagră, împinşi de vântul puternic.Pe faleză, lumea a petrecut câteva ore sub soarele generos.Femeie, pe faleza Mării Negre: ”Superb, superb! Este o zi nemaipomenită de iarnă, nu de iarna autentica.

Marea e fantastica! Are o culoare.. un verde foarte ciudat”.Încurajaţi de vreme, chiar şi bucureştenii s-au încumetat să vină la Constanţa pentru o plimbare de câteva ore, în ciuda carantinei.În schimb, la munte e iarnă în toată regula.Diferenţa de temperatură între mare şi munte a depăşit astăzi 25 de grade Celsius.La Rânca, zăpada nou depusă a adus bucurie pe pârtie. La cota 1.700, peisajul este ca în toiul iernii. A nins destul de mult, iar stratul de zăpadă ajunge chiar şi la un metru.

Aşa că nu e de mirare că, în ciuda ceţii, pârtiile s-a aglomerat deja.După lăsarea întunericului, şoferii au avut de înfruntat ninsoarea pentru a ajunge la Rânca.La altitudini de peste 1700 de metri, vântul a bătut cu putere, în rafale de peste 90 de kilometri pe oră. De la adăpostul cabanei, turiştii au admirat peisajul hibernal.Pe platoul Bucegilor, viscolul a îngheţat tot. Cabana Omu s-a transformat într-o carcasă albă.

Sursa: Observator

loading...