Moş Crăciun a băgat spaima într-un oraş din Belgia. Acesta a răspândit coronavirusul şi a provocat cel puţin 18 decese

Moş Crăciun a băgat spaima într-un oraş din Belgia. Acesta a răspândit coronavirusul şi a provocat cel puţin 18 decese

În ciuda numărului mare de bătrâni ce urmau să fie vizitaţi, nimeni nu l-a supus pe Moș Crăciun la un test pentru Covid-19. Cu toate acestea, trei zile mai târziu, bărbatul a primit un rezultat pozitiv. Prea târziu pentru a evita tragedia, fusese răspândit coronavirusul: 121 de persoane au fost infectate (inclusiv 36 de îngrijitori) și 18 persoane mai în vârstă au murit, ultimele cinci decese având loc în Ajun și în ziua de Crăciun. Numărul deceselor ar putea crește în următoarele zile, având în vedere că există şi alte persoane spitalizate în stare foarte gravă.

Cu toate acestea, unul dintre cei mai buni virologi din Belgia și-a exprimat însă îndoielile că vizita lui Moș Crăciun ar fi putut provoca atât de multe infecții: „Chiar și pentru un „superspreader” au apărut mult prea multe infecții în același timp”, a spus Marc Van Ranst, profesor la Universitatea Katholieke Leuven și la Rega Institute for Medical Research.Alte ArticoleNemţii nu cred că lupta împotriva Covid va fi câştigată …Coronavirus Spania. Se va întocmi un registru cu persoanele …Marea Britanie, carantină totală. Noua tulpină de COVID-19 …

Citeşte şi Coronavirus Spania. Se va întocmi un registru cu persoanele care refuză vaccinarea

Aşa cum s-a putut observa din fotografiile făcute în timpul evenimentului și publicate pe rețelele de socializare de către cei prezenți, nu toți vârstnicii purtau măști, iar Moș Crăciun și ajutoarele sale nu respectau tot timpul distanțarea fizică, fapt care ar fi favorizat și mai mult contagiunea.

Între timp, autoritățile locale i-au anchetat pe directorii căminului de bătrâni unde s-a răspândit coronavirusul. „O organizație total iresponsabilă”, a spus primarul orașului Mol, citat de Daily Mail.

Guvernul belgian a trimis la acest centru o echipă de medici a pentru a încerca să limiteze infecția și urgența.

Sursa: RomaniaTV

loading...