Noua tulpină de coronavirus nu a ajuns în România. Medic: ”Nu sunt date că avem pacienți”

Noua tulpină de coronavirus nu a ajuns în România. Medic: ”Nu sunt date că avem pacienți”

Noua tulpină de coronavirus nu a ajuns în România. Marea Britanie este la un pas de carantină după ce noua tulpină de coronavirus se extinde cu repeziciune. Specialiştii din cadrul SAGE au recomandat introducerea carantinei totale în toate regiunile Angliei, în urma creşterii cazurilor de coronavirus.

Citește și: Reacţiile adverse la vaccinul împotriva COVID-19 vor fi raportate pe o platformă onlineAlte ArticoleBilanţ coronavirus 29 decembrie 2020. Câte cazuri noi au fost …A doua tranșă de vaccinuri COVID a ajuns în România. Peste …Alexandru Streinu Cercel, despre efectele adverse ale vaccinului …

Medicul Adrian Marinescu a declarat la Digi24 că nu sunt date că în România sunt pacienți infectați cu noua tulpină a coronavirusului. Între timp, noua tulpină din Marea Britanie a ajuns și în Finlanda.

„Nu avem date că avem pacienți cu noua tulpină, dar știm că aceste cazuri de import de când a început pandemia fac ca varianta nouă de virus să ajungă peste tot. Tulpini noi am avut de-a lungul pandemiei, și în China, Spania, probabil vor mai fi. Mutațiile identificate până acum nu încurcă vaccinarea și este important ca vaccinarea să se întâmple repede, pentru că mutații vor mai exista. Așadar, este important ca vaccinarea să se întâmple în timp scurt”, a spus medicul.

Noua tulpină de coronavirus nu a ajuns în România. De asemenea, patru cazuri de contaminare cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 au fost diagnosticate la Madrid, pentru prima oară în Spania, a anunţat sâmbătă Guvernul regional, citat de news.ro. Este vorba despre persoane care au călători recent în Marea Britanie şi au revenit în Spania, a anunţat, într-o conferinţăde presă, numărul doi în serviciie de sănătate ale regiunii, Antonio Zapatero.

Şi Franţa a anunţat în urmă cu câteva ore primul caz de contaminare cu noua tulpină de virus apărută în Marea Britanie. Potrivit Ministerului Sănătăţii din Franţa, este vorba despre un francez rezident în Marea Brietanie. El este asimptomatic şi a fost izolat la domiciliu, potrivit autorităţilor franceze.

Sursa: RomaniaTV

loading...