Reţete cu peşte pentru Revelion. Preparate uşor de pregătit pentru noapte dintre ani

Reţete cu peşte pentru Revelion. Preparate uşor de pregătit pentru noapte dintre ani

Reţete cu peşte pentru Revelion. Una dintre cele mai uşoare reţete pe bază de peşte este peştele la cuptor. Acesta poate fi pregătit în două variante: pe pat de legume sau în folie de aluminiu.

Reţete cu peşte pentru Revelion: peşte la cuptor pe pat de legumeAlte ArticoleUrari de Anul Nou! Mesaje de Anul Nou 2020 pentru familie, prieteni …Alex Bodi s-ar putea întoarce în închisoare. Ce surpriză …Horoscop ianuarie 2021 cu Adrian Bunea. Tranzitul nefavorabil …

Ingrediente necesare

3 peşti mari (macrou)

legume: cartofi, morcovi, ceapă, ardei

2-3 linguri ulei

o lingură pastă de roşii (desfăcută în apă rece)

o lingură condimente pentru peşte

piper, sare, pătrunjel verde, o foaie de dafin, cîteva felii de lămâie

Cum prepari peştele la cuptor

Peştele se curăţă, se spală bine şi se aşază în tavă pe pat de legume (cartofi, morcovi, ceapă, ardei). Se completează cu apă, se adaugă 2-3 linguri de ulei, sarea şi piperul şi se dă la cuptor pentru 45 de minute. Când e aproape gata, se adaugă pasta de roşii, foaia de dafin şi feliile de lămâie şi se mai introduce încă 15-2o de minute la cuptor.

Reţete cu peşte pentru Revelion: file de crap la folie de aluminiu

Ingrediente necesare

4 jumătăţi de peşte (crap)

o ceapă

margarină

piper, sare, mărar

zeamă de lămâie

usturoi

smântână

Cum prepari fileul de crap în folie de aluminiu

Se topeşte puţină margarină cu care se va unge foliile de aluminiu. În folia de aluminiu se aşază câteva inele de ceapă, mărar tocat şi peştele. Peste peşte, se presară sare şi piper şi se stoarce puţină zeamă de lămâie. La final, înainte de a strânge folia, peste peşte se pune şi un cubuleţ de margarină. Se împachetează folia de aluminiu. În tavă se aşază câţiva cartofi întregi şi în coajă, iar peste ei se aşază cei 4 peşti înfoliaţi. Tava se ţine la cuptor aproximativ 30 de minute, la foc mediu.

Separat, se face un sos din 250 g smântână, 4 căţei de usturoi şi mărar tocat. Se scot peştii şi cartofii de la cuptor. Cartofii se curăţă de coajă şi se servesc împreună cu peştii cu sos de smântână.

Reţete cu peşte pentru Revelion: peşte în aspic

Peştele se fierbe în zarzavat ca şi cum ai prepara o supă. Această supă se amestecă cu zeamă de lămâie şi câteva foi de gelatină înmuiată în apă rece. Se umplu câteva castronele cu peştele peste care se toarnă zeama, apoi se dau la rece ca să se întărească aspicul.

Pentru servit, se răstoarnă conţinutul fiecărui castronel pe un platou şi se ornează cu verdeaţă şi cu felii de ou fiert.

Sursa: RomaniaTV

loading...