Alina Gorghiu cere explicații Ministerului Muncii pentru întârzierea recalculării indemnizaţiilor pentru foştii deţinuţi politici

Alina Gorghiu cere explicații Ministerului Muncii pentru întârzierea recalculării indemnizaţiilor pentru foştii deţinuţi politici

Alina Gorghiu cere explicații Ministerului Muncii pentru întârzierea recalculării indemnizaţiilor pentru foştii deţinuţi politici şi urmaşii lor. Vicepreşedinta Senatului din partea PNL a publicat două imagini cu o interpelare adresată Ralucăi Turcan, noul ministru al Muncii.

Citește și: Statul va suporta 50% din salariu pentru angajații de peste 50 de ani și tinerii care și-au pierdut job-ul în pandemieAlte ArticoleStatul va suporta 50% din salariu pentru angajații de peste …Voucherele de vacanță vor fi acordate și în 2021. Punctul …Reacţia lui Dan Barna, după dezvăluirile lui Moise Guran despre …

„Cer explicaţii Ministerului Muncii pentru întârzierea recalculării indemnizaţiilor pentru foştii deţinuţi politici şi urmaşii lor, potrivit majorării făcute de Legea 159/2019”, a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu cere explicații Ministerului Muncii. Alocațiile copiilor vor crește cu 20% la începutul anului viitor și cu același procent la jumătatea anului, a declarat marţi ministrul Muncii, Violeta Alexandru. De asemenea, pensiile vor fi majorate, dar nu cu 40%, spune ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a dat de înţeles, într-un interviu pentru RFI, că şi pensiile vor fi majorate, dar nu cu 40%, însă nu a avansat un procent clar. Totuşi, ministrul Muncii a explicat mecanismul după care este gândită creşterea pensiilor, astfel încât să acopere mai mult decât rata inflaţiei.

”Vor crește (n.r. pensiile). Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie.

Deputatul PNL Florin Roman afirmă că Violeta Alexandru a fost unul dintre cei mai buni miniştri din Guvernul PNL, arătând că nu înţelege de ce a fost schimbată din funcţia de ministru al Muncii, după ce a „moştenit” peste 19.000 de dosare nesoluţionate şi „le-a adus la zero, într-un an”.

Sursa: RomaniaTV

loading...