Cea mai bună rețetă pentru salata de bouef. Ingredientele necesare pentru vedeta Revelionului 2021

Cea mai bună rețetă pentru salata de bouef. Ingredientele necesare pentru vedeta Revelionului 2021

Cea mai bună rețetă pentru salata de bouef. Deși numele său duce cu gândul la Franța, salata de bouef vine din Rusia și a fost preluată ulterior și de țările vecine. Reţeta inițială a bucătarului belgian Lucien Oliviera a fost furată de la un bucătar francez, însă era diferită deoarece conținea vită, vânat, caviar şi curcan afumat. Ulterior, rețeta a fost adaptată cu ingrediente accesibile şi oamenilor de rând: cartofi, castraveți, morcovi și piept de pui.

Citește și: Excesul alimentar de sărbători, extrem de periculos pentru sănătate. Ce combinații ar trebui să facem la masa de Crăciun și ce să evitămAlte ArticolePredicţii 2021. TOP evenimente astrologice MAJORE. Cum ne influenţează …Revelion exotic, în pandemie. Românii au plătit mii de euro …Anamaria Prodan, cu bijuterii de 500.000 de euro la o emisiune …

Un secret al salatei de bouef este ca zarzavaturile să fie fierte în supa de carne de vită deoarece oferă o savoare deosebită. Important este ca zarzavaturile să nu fie puse la fiert împreună cu carnea, ci după o oră de când carnea începe să fiarbă.

Cea mai bună rețetă pentru salata de bouef. Carnea potrivită pentru celebrul preparat

Rasolul de vită cu os, genunchiul de vită sau rondele de ras cu tot cu măduvă sunt tipurile de carne potrivită pentru salata de bouef. În cazuri speciale poate fi folosită carnea de vită pentru ciorbă.

Salata de boeuf este delicioasă datorită maionezei, grăsimii, dulceții din morcovi, dar și cartofilor. Termenul  „boeuf” provine din limba franceză şi înseamnă „vită”.

Cu toate acestea, salata de bouef poate fi făcută după propriul plac cu orice ingrediente. Se poate folosi și țelină, păstârnac, porumb sau chiar măsline. De asemenea, se poate folosi și carnea de pui sau curcan, ba chiar aceasta poate fi scoasă în totalitate din preparat. Maioneza pentru salata de bouef trebuie neaparat să fie făcută în casă, cu ouă de calitate și ușor acrișoară.

INGREDIENTE

1,5 kg cartofi fierți

800 g morcovi fierți

500 g carne de vita fiarta

gogosari murați

castraveți murați

2-3 linguri maioneza

puțină sare

Sursa: RomaniaTV

loading...