Mutaţiile noului coronavirus ar putea face inutil vaccinul. Avertismentul dr. Ţincu: „Riscăm să pierdem această armă”

Mutaţiile noului coronavirus ar putea face inutil vaccinul. Avertismentul dr. Ţincu: „Riscăm să pierdem această armă”

Mutaţiile noului coronavirus ar putea face inutil vaccinul împotriva COVID-19. Medicul Radu Ţincu a explicat că reacţiile adverse ale acestui ser sunt de mică amploare, fapt evidenţiat de studii. Mai mult, peste un milion de persoane au fost deja vaccinate în Marea Britanie, fiind raportate puţine reacţii adverse.

În schimb, orice tergiversare a campaniei de vaccinare anti-COVID reprezintă un pericol, susţine dr. Radu Țincu.Alte ArticoleBilanţ coronavirus 30 decembrie 2020. Cum evoluează cazurile …Cum a scăzut numărul infectărilor cu COVID-19 în România. …Pacienţii vindecaţi de COVID-19 nu sunt ocoliţi de pericol. …

„Ați văzut că există deja acele variante virale care circulă în Marea Britanie. Vaccinul a fost creat pentru proteina spike de la suprafața virusului. Nimeni nu poate garanta că la o următoare mutație, acum sau peste o lună, virusul nu-și va modifica structura acestei proteine spike.

În momentul în care proteina aceasta dispare de la suprafața virusului – pentru că și virusul are o ‘inteligență’, pentru a putea să rămână viabil și să nu fie eliminat din circulație -, deci dacă această proteină de suprafață va dispărea, vaccinul pe care îl avem va deveni inutil”, a explicat medicul Radu Țincu, conform Digi24.

Citeşte şi: Trebuie să faci vaccinul anti-COVID dacă ai avut boala? Explicaţiile dr. Beatrice Mahler: „Eşti protejat de anticorpii produşi de organism”

Mutaţiile noului coronavirus ar putea face inutil vaccinul. „De când a început pandemia, au fost peste 25 de mutaţii importante”

„Este greu de spus cât timp avem la dispoziție. De când a început pandemia din Wuhan și până acum au fost peste 25 de mutații importante ale virusului. Înseamnă cam două pe lună, ceea ce este extrem de important. Această mutație ține de evoluționism, nimeni nu poate să garanteze cum virusul face schimb de informații cu alte virusuri cu care se întâlnește sau cum reușește să scape de anumite sisteme imune ale unor persoane care nu reușesc să-l elimine și să capete informații despre anticorpii pe care noi îi producem împotriva lui”, a explicat dr. Radu Țincu, conform sursei citate.

Citeşte şi: Cum a scăzut numărul infectărilor cu COVID-19 în România. Dr. Mahler: „Cei care știu că sunt bolnavi se testează cu antigen și nu mai vin la spital”

Medicul Radu Ţincu, despre campania anti-vaccinare. „Teoria conspirației deja s-a și creat”

„E greu de spus, dar ceea ce știu cu siguranță este că această campanie de vaccinare trebuie să fie de scurtă durată și intensă, să cuprindă o bază largă populațională.

Pentru că vă spun, dacă vom pierde vaccinul, o vom lua de la capăt și sigur că teoria conspirației deja s-a și creat: că deja noi pregătim un alt virus, SARS-CoV-20, care să iasă pe piață”, a afirmat medicul.

Citeşte şi: Bilanţul vaccinării anti-COVID 29 decembrie 2020. Doar 700 de persoane vaccinate în a treia zi

Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID în România

Aproape 3.000 de persoane s-au vaccinat deja în România, în cadrul campaniei de imunizare anti-covid. Până acum, au fost semnalate 7 reacții adverse, minore, fiind vorba în special de dureri la locul înțepăturii.

Încă 140.400 de doze au venit marți în țară, suficiente pentru vaccinarea a peste 70.000 de medici. Personalul din linia întâi este imunizat în prima etapă.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...