Ordonanța de Urgență în domeniul organizării judiciare a fost adoptată

Ordonanța de Urgență în domeniul organizării judiciare a fost adoptată

Ordonanța de Urgență în domeniul organizării judiciare a fost adoptată. Ministrul Justiției, Stelian Ion, susține că Ordonanța de Urgență prin care s-a dispus amânarea aplicării dispozițiilor legale referitoare la compunerea completurilor la apeluri a fost aprobată de Guvern.

Citește și: Premierul Florin Cîțu anunţă îngheţarea salariilor şi alte plafonări de venituriAlte ArticoleVal de pensionări în rândul magistraţilor. Klaus Iohannis …Radu Măzare şi Decebal Făgădău, trimişi în judecată de …Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, şi fratele acesteia, …

”Astăzi am adoptat în Guvern o ordonanță de urgență prin care s-a dispus amânarea aplicării dispozițiilor legale referitoare la compunerea completurilor de apeluri, atât în marea civilă, cât și în materie penală. Creșterea de la 01.01.2021 a numărului de judecători care ar urma să judece apeluri ( 3 judecători în loc de 2) ar fi avut drept efect producerea unor blocaje în funcționarea instanțelor de judecată, supraaglomerarea activității judecătorilor, cu consecințe negative asupra duratei de soluționare a proceselor într-un termen rezonabil” , a declarat Stelian Ion, ministrul Justiției.

Ordonanța de Urgență este prima adoptată pe justiție după referendumul lui Klaus Iohannis prin care s-a decis să nu se mai schimbe legile justiției prin OUG.

Ordonanța de Urgență în domeniul organizării judiciare a fost adoptată. Ministrul Justiției, Stelian Ion, precizează că solicitarea pentru această reglementare a venit din partea Consiliului Superior al Magistraturii, cu argumente solide, în baza analizei pe care a realizat-o cu privire la consecințele aplicării de la 1 ianuarie 2021 a prevederilor referitoare la compunerea completurilor de apel de 3 judecători.

De asemenea, proiectul de ordonanță de urgență a fost avizat favorabil de Consiliul Superior al Magistraturii și de Consiliul legislativ.

Astăzi, premierul Florin Cîțu a anunțat înghețarea salariilor bugetarilor la nivelul lunii decembrie a anului 2020. El a explicat că această măsură va aduce 12 miliarde de lei în plus la buget, iar întreg pachetul de măsuri va aduce 17 miliarde de lei.

Sursa: RomaniaTV

loading...