Statul va suporta 50% din salariu pentru angajații de peste 50 de ani și tinerii care și-au pierdut job-ul în pandemie

Statul va suporta 50% din salariu pentru angajații de peste 50 de ani și tinerii care și-au pierdut job-ul în pandemie

Statul va suporta 50% din salariu. Guvernul a decis să prelungească până la 30 iunie 2021 mai multe măsuri pentru angajatorii și angajații afectați de restricțiile din perioada stării de urgență și de alertă, conform unui comunicat al Ministerului Muncii.

Citește și: Guvernul a aprobat OUG care permite amânarea ratelor şi în 2021. Programul IMM Invest, prelungit până în iunieAlte ArticoleVoucherele de vacanță vor fi acordate și în 2021. Punctul …Reacţia lui Dan Barna, după dezvăluirile lui Moise Guran despre …Medicii rezidenţi nu au fost incluşi în campania de vaccinare. …

Prin urmare, Guvernul va suporta următoarele cheltuieli:

– 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2 500 lei pentru încadrarea în muncă, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, a persoanelor de peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență sau alertă, din motive neimputabile lor, a tinerilor între 16 și 29 de ani înregistrați ca șomeri sau a cetățenilor români încadrați în aceleași categorii de vârstă, cărora le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor.

– 35% din remunerația cuvenită zilei de muncă acordată lucrătorilor zilieri, pentru o perioadă de 3 luni, la alegerea beneficiarului de lucrări.

– 41,5% din salariul aferent zilelor lucrate pentru o perioadă de lucru de 8 ore pe zi, dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut, pentru angajații sezonieri.

Statul va suporta 50% din salariu. O altă veste bună vine pentru părinți, aceștia vor beneficia, până la finalizarea cursurilor anului școlar 2020-2021, de zile libere plătite cu 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut. De asemenea, se vor acorda zile libere plătite pentru părinți în perioada cursurilor online, potrivit comunicatului Ministerului Muncii.

Premierul Florin Cîțu anunţă îngheţarea salariilor şi alte plafonări de venituri

Premierul Florin Cîțu a anunțat înghețarea salariilor bugetarilor la nivelul lunii decembrie a anului 2020. El a explicat că această măsură va aduce 12 miliarde de lei în plus la buget, iar întreg pachetul de măsuri va aduce 17 miliarde de lei.

Florin Cîțu  a oficializat anunţul privind măsurile restrictive pentru bugetari, adoptate în ultima şedinţă de Guvern din acest an. „Această OUG reprezintă o economie la buget de 17 milliarde de lei pentru anul 2021. La primul articol, se mențin în cuantum brut salariile celor care lucrează în sistemul bugetar la nivelul lunii decembrie 2020.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...