Peștele, nelipsit de pe masa de Revelion

Peștele, nelipsit de pe masa de Revelion

Obiceiul spune că de pe masa festivă dintre ani nu trebuie să lipsească peştele. Cum ar putea pestele să nu fie inclus în meniu tocmai la malul mării? Şi, cum Constanţa va fi în carantină de Anul Nou, cei mai mulţi vor găti peştele acasă, sau vor comanda online de la cherhanalele care, altădată, erau pline în această perioadă.Restaurantele rămân închise şi de Revelion, în municipiul Constanţa. Din acest motiv, mulţi localnici vor pregăti acasă peştele pentru masa festivă. La piaţa de peşte, oamenii au făcut coadă la uşa prăvăliilor.Pentru cei care nu vor găti acasă, rămâne opţiunea de a comanda preparatele din peşte online, de la restaurante.Sorin Rusu, bucătar şef: ”Deşi în acest an nu ne putem bucura de clienţi în noaptea de Revelion, noi totuşi ne pregătim, mai vine lumea, ia la pachet”.Sorin Rusu, bucătar şef: ”Pe plită avem lufar, calcan, chefal, bibanul de mare, aici avem frigărui de rapane”.Şi ciorba de peşte este la mare căutare.De pe masa de Revelion nu ar trebui să lipsească, în afară de peşte, şi strugurii, care simbolizează abundenţa financiară, fructele rotunde care simbolizează infinitul dar şi rodia care este roşie aşa cum este inima unui om sănătos.

Sursa: Observator

loading...