Pregătiri pentru un Revelion altfel. Pandemia nu îi împiedică pe români să-şi facă noaptea cum vor

Pregătiri pentru un Revelion altfel. Pandemia nu îi împiedică pe români să-şi facă noaptea cum vor

La noi, petrecerea a început cu mult înainte de momentul artificiilor. La munte turiştii au sărbătorit noul an chiar de pe pârtii. Drept e că au cam uitat de regulile de distanţare. Reguli de care au ţinut însă cont restaurantele din zonele turistice. Petrecerea de Revelion va fi fără dans şi se va încheia la ora 23.00.Ultima zi din an i-a prins pe sute de oameni la coadă la telegondola din Sinaia. Pentru câteva ore de schiat sau de admirat peisajul, turiştii au uitat de toate regulile de protecţie.Turistă: ”Având în vedere că nicăieri nu se schiază, e normal să fie aşa”.Degeaba au fost rugaţi să păstreze distanţa sau să poarte masca corect.Pandemia nu îi împiedică nici pe petrecăreţi să-şi facă noaptea aşa cum vor.Turist: ”La noapte petrecem. Avem la un restaurant aranjat. O să petrecem acolo în limita posibilităţilor”În Sinaia, turiştii nu au putut rezista preţurilor mai mici faţă de anul trecut.Ivana Necşulescu, manager hotel: ”Hotelul nostru are 180 de camere, gradul de ocupare e de 80 la sută, iar în momentul acesta sunt ocupate 150 de camere”La masa festivă nu poate participa însă toată lumea: restaurantele au voie să funcţioneze doar la 30 la sută din capacitate. Aşa că au fost scoase mese, iar între cele care au rămas distanţa e de un metru şi jumătate.Ivana Necşulescu, manager hotel: ”În restaurant va fi muzică ambientală, iar la ora 11 vom avea artificii. Vor sta la masă, nu vom avea petreceri, fără dans”.Turiştii care nu au vrut să îşi sacrifice Revelionul, dar nici să suporte aglomeraţia de pe Valea Prahovei, s-au refugiat în Mărginimea Sibiului.Un sejur de trei nopţi într-o pensiune aici costă între 600 şi 900 de lei de persoană.În Munţii Călimani, în satul Drăgoioasa, petrecerea e deja în toi. Aici, turiştii pot face plimbări cu ATV-ul, drumeţii pe munte sau chiar se pot da cu săniuţa. Iar la pensiuni îi aşteaptă ciubărul şi mese îmbelşugate.Liviu Bazarcă, proprietar pensiune: ”Cam aşa arată dulceaţa de ardei iute la noi, este foarte bună şi se mănâncă cu muşchiuleţ”

Sursa: Observator

loading...