Dominic Fritz, anunţ de Anul Nou 2021. „Am câștigat primăria. Am învățat să fac sarmale”

Dominic Fritz, anunţ de Anul Nou 2021. „Am câștigat primăria. Am învățat să fac sarmale”

Dominic Fritz, anunţ de Anul Nou 2021. Primarul Timişoarei a scris un mesaj în care a făcut o trecere în revistă a realizărilor sale din anul 2020.

Dominic Fritz, anunţ de Anul Nou 2021. „Am învățat să fac sarmale, am două nepoate nou-născute”Alte ArticoleMesajul premierului de Anul Nou: ”Vă promit că vom face totul …Mesajul lui Marcel Ciolacu de Anul Nou: ”Românii sunt adevărații …AUR cere anchetă în Parlament privind scumpirea energiei electrice. …

„Gata, închid și eu biroul. Și anul.

Am învățat să fac sarmale, am două nepoate nou-născute, am câștigat primăria împreună, am gestionat o pandemie, am început să facem ordine, am negociat un guvern, am găsit oameni incredibil de faini care s-au alăturat proiectului nostru.

2020, ne-ai bulversat viața, dar ne-ai readus și dulcea, exasperanta, obositoarea, energizanta șansă a unui nou început. Te las cu un mare sentiment de recunoștință.

Dar totuși – hai odată 2021. La mulți ani!”, a scris Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.

Dominic Fritz a câştigat alegerile locale 2020 şi devenit noul primar al Timişoarei la doar 37 de ani, luându-i locul lui Nicolae Robu.

Dominic Fritz s-a născut în 1983 în sudul Germaniei, într-o familie catolică cu opt copii. În 2003 a absolvit un liceu romano-catolic din Germania. A absolvit studii de ştiinţe politice şi administrative în Germania, Franţa şi Anglia, iar în 2019 a acceptat un post de consilier în cadrul Agenţiei Germane pentru Cooperare Internaţională.

Între anii 2016-2019 a fost şeful de cabinet al fostului preşedinte al Germaniei, Horst Köhler, la Berlin. Dominic Fritz a lucrat mai bine de 10 ani în administraţia publică germană înainte să intre politică.

Prima dată a venit în România la vârsta de 19 ani, imediat după ce a absolvit liceul, pentru a lucra ca voluntar la o casă de copii din Timişoara. Tot atunci a învăţat şi limba română.

Citeşte şi: Cine e Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei? „Şomerul” neamţ care cântă la pian şi a fost voluntar pentru copiii orfani

După alegerile parlamentare 2020, Dominic Fritz a făcut parte din echipa USRPLUS care a negociat componenţa Guvernului. Pe 11 decembrie, edilul spunea că România are nevoie „mai mult ca oricând, de un Executiv puternic şi stabil şi de o guvernare profesionistă”.

Citeşte şi: Primul scandal PNL – USR PLUS pe negocierea funcţiilor în Guvern. Dominic Fritz: „Premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor nu pot fi de la acelaşi partid”

 

Sursa: RomaniaTV