Bilanţ coronavirus 4 ianuarie 2021. Peste 3.100 de cazuri noi COVID-19 la 9.500 de teste

Bilanţ coronavirus 4 ianuarie 2021. Peste 3.100 de cazuri noi COVID-19 la 9.500 de teste

Bilanţ coronavirus 4 ianuarie 2021. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat noile date privind răspândirea COVID-19 în România.

Alte ArticolePacienţi cu covid, morţi cu infecţii nosocomiale în spitalul …Beatrice Mahler explică de ce unii membri ai familiei de infectează …Arafat, despre testele făcute acasă: Dacă e pozitiv, anunțați …

Bilanţ coronavirus 4 ianuarie 2021. Beatrice Mahler explică de ce unii membri ai familiei de infectează cu COVID și alții nu, deși stau în aceeași casă

„Pe de o parte, putem avea persoane care nu dezvoltă simptome ale bolii și atunci, cel puțin conform definiției de caz, ele nu sunt testate și practic, nu depistăm cazul pozitiv pentru că el nu s-a testat. Dar există și posibilitatea ca persoanele respective să aibă o imunitate bună, o imunitate de moment care să permită ca această infecție să nu se producă în corpul lor.

Sunt studii în acest sens, nu sunt date publicității, dar se ridică problema unui sistem imunitar eficient”, a arătat dr. Beatrice Mahler la Digi24.

„Ce trebuie să reținem însă este că sistemul imunitar nu este constantă permanentă în viața noastră, el variază foarte mult în funcție de factori externi, de stres, de modul în care ne alimentăm, de respectarea orelor de somn. Or, dacă aceste lucruri se modifică de la o săptămână la alta, și răspunsul imun al organismului nostru față de orice boală, față de orice infecție se modifică.

Prin urmare, nu trebuie să ne bazăm pe imunitatea naturală, ci trebuie să găsim soluții – și vaccinul este o soluție – să stimulăm imunitatea și să ajutăm formarea de anticorpi în organism specifici bolilor cu care riscăm să ne întâlnim”, a mai subliniat medicul.

Citeşte şi: Gabriela Firea: „Din păcate, românilor nu li se spune ce se întâmplă”

Bilanţ coronavirus 4 ianuarie 2021. Alexandru Rafila, răspunsuri la nelămuririle despre vaccinul anti-COVID. Cât durează imunitatea

Vaccinarea anti-COVID-19 trebuie extinsă de la o mie de pacienţi pe zi, cât este în prezent, la aproape 40.000 pe zi şi de aceea trebuie implicaţi şi medicii de familie, este de părere medicul Alexandru Rafila.

„Acum discutăm de 1000 de persoane vaccinate zilnic. Ritmul trebuie să crească la 35.000-40.000 încât să putem să discutăm despre utilizarea completă a vaccinului.” a precizat Rafila la Antena 3.

„Programarea celor care urmează să fie vaccinați este esențială, atât la prima doză cât și la a doua doză. Și este bine să îi convingem să și revină pentru a două doză, pentru că există și acest risc, al neprezentării la a două doză, iar o vaccinare incompletă oferă și o imunitate incompletă”, a avertizat medicul.

Alexandru Rafila a explicat şi că vaccinul anti-COVID-19 se poate administra și celor deja infectați cu virusul COVID-19.

„Sunt și foarte mulți asimptomatici care se vaccineaza, nu este niciun fel de problema. În Israel au descoperit 450 de persoane care erau infectate, după vaccinare, dar nu au fost reacții adverse, nimic special, și lucrul asta cred că trebuie să dea încredere pentru vaccinare”, a precizat Rafila.

Citeşte şi: Coordonatorul campaniei de vaccinare are veşti bune: 90.000 de români, deja programaţi pentru imunizare

De asemenea, medicul a încurajat persoanele care au diabet și aritmie cardiacă să se vaccineze.

„Nu sunt probleme legate de o agravare sau reactivare a bolilor pe care le au. (…) Cea mai mare mortalitatea a apărut la persoane vârstnice care au avut alteroscleroză, insuficiență cardiacă și mai ales hipertensiune. Deci este clar că este recomandată vaccinarea. Mai mult, s-a observat că vaccinarea previne accidente trombotice”, a mai spus medicul Rafila.

Profesorul a mai precizat că „nu știm încă pentru cât timp vom fi imuni (după vaccinare n.red.), dar studiile au arătat că nivelul de anticorpi după vaccinare este menținut înalt și constant”.

„Probabil că cel mai puțin, vom fi imuni în jur de un an de zile. Dar e posibil că acest interval, pe măsură ce acumulăm experiență, să fie mai mare.

Dar într-un an de zile reușim să oprim această pandemie și vaccinul poate să devină un vaccin sezonier administrat într-un mod asemănător vaccinului anti gripal”, a mai spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

Citeşte şi: Guvernul Dreptei a dat deja 5 ţepe românilor, acuză Marcel Ciolacu

Sursa: RomaniaTV

loading...