Costel Alexe RĂSPUNDE după acuzaţiile DNA: Sunt surprins! Voi oferi toată cooperarea!

Costel Alexe RĂSPUNDE după acuzaţiile DNA: Sunt surprins! Voi oferi toată cooperarea!

Costel Alexe RĂSPUNDE după acuzaţiile DNA. Liberalul se arată surprins de decizia DNA şi neagă acuzaţiile care i se aduc. De asemenea, acesta spune că va oferi toată cooperarea şi transparenţa în demersurile făcute de autorităţi.

Costel Alexe RĂSPUNDE după acuzaţiile DNA: Ce spune fostul ministrul al MediuluiAlte ArticoleGabriela Firea, după ce DNA vrea urmărirea penală a lui Costel …Demisie în Parlament. Un deputat a renunțat la mandat la două …Deputat USR-PLUS, reacţie controversată la adresa partenerilor …

„Am aflat cu surprindere și am luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea. Vreau să precizez următoarele:

– Am încredere în actul de Justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea.

– Nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii, nu voi face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare“, a spus Costel Alexe, potrivit Antena 3.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de un fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită şi instigarea la delapidare. Potrivit unor surse judiciare este vorba despre fostului ministrul al Mediului Costel Alexe, în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

„Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa”, se arată în comunicat DNA.

Cererii transmise către Parchetul de pe lângă ÎCCJ i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție precum și 10 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

„Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidența art. 305 alin 4 din C.P.P. În prezent, persoana față de care s-a solicitat sesizarea Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul DNA.

Citeşte şi: Deputat USR-PLUS, reacţie controversată la adresa partenerilor de guvernare după scandalul cu Costel Alexe: Penelişti hoţi! Vine furtuna! 

 

 

Sursa: RomaniaTV

loading...