Doina Gradea îi răspunde lui Bulai: „Nu am intervenit în propunerile de programe TVR pentru Revelion”

Doina Gradea îi răspunde lui Bulai: „Nu am intervenit în propunerile de programe TVR pentru Revelion”

Doina Gradea îi răspunde lui Iulian Bulai, după ce a declarat pe Facebook că „Doina Gradea trebuie să plece„.

Gradea afirmă că nu a intervenit în propunerile de programe pentru seara de Revelion şi aminteşte că în Statele Unite există emisiunea „Saturday Night Live” „care ridiculizează, satirizează, râde de oricine e important şi cunoscut, de la vedetă Hollywood la politicieni. Iar noi privim cu admiraţie spre Statele Unite şi am vrea să facem televiziune ca ei – puteţi contrazice asta, domnule deputat Bulai?„.Alte ArticolePartidul AUR, anunţ oficial despre vaccinare: „Este inacceptabil …Laurenţiu Cazan, implicat în represiunile de la mitingul din …10 prognoze pentru 2021 ale Alinei Mungiu-Pippidi: Pandemia va …

Citeşte şi: Scandal la TVR. Dan Negru, despre experienţa lui cu postul public de televiziune: „I-am anunţat că demisionez. N-au încercat să mă oprească, deşi plecarea mea ţinea prima pagină”

„Pe banii noştri, TVR 1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie”, este de părere domnul deputat Bulai.

Doina Gradea îi răspunde lui Iulian Bulai

„Mi-e greu să cred că domnia sa nu ştie ce înseamnă băşcălie dar dacă, totuşi, îi scapă sensul, îi pot spune că băşcălia e una, satira e altceva. Dacă la băşcălie se pricepe oricine (poate şi dl. Bulai, nu ştiu, nu-l cunosc) la satiră nu toată lumea. Tocmai de aceea, pentru programul de Revelion, TVR a apelat la doi cunoscuţi umorişti, Mugur Mihăescu şi Radu Pietreanu: pentru a face comedie. Deci umor, satiră, comedie, nu băşcălie„, mai spune Doina Gradea.

Ea afirmă că „nu a intervenit în propunerile de programe TVR pentru seara de Revelion. Experienţa de zeci de ani în televiziune m-a învăţat că cenzura (voi reveni la acest cuvânt) nu duce la nimic bun. Responsabilii TVR care au decis includerea acestui show în seara de Revelion îşi asumă acest program iar din cifrele de audienţă rezultă că nu a fost o alegere greşită.

De altfel, acum, chiar la ora la care scriu acest răspuns, presa, Facebook, mediul online, sunt efervescente pe marginea acestui subiect. Ceea ce, oricât ar părea de curios, e bine pentru Televiziunea Română„, spune Doina Gradea, potrivit News.ro.

Preşedintele director-general al SRTv reaminteşte că „Televiziunea Naţională a fost încă de la debutul pandemiei (şi continuă să fie) alături de autorităţi, în prima linie în lupta cu noul coronavirus SARS- CoV-2” şi că a râde pe marginea acestui subiect nu trebuie ocolit.

„Nimic nu este tabu când vine vorba de umor„, spune ea şi face o comparaţie cu celebra emisiune „Saturday Night Live” de la NBC.

Citeşte şi: Schimb dur de replici între Mugur Mihăescu şi deputatul Iulian Bulai pe tema Revelionului TVR: „Asta e vagabonțeală! Vai steaua voastră de comuniști!”

Gradea se apără: „TVR înregistrează profit de trei ani”

„Acest program de Revelion nu a încălcat Legea 41/1994, în baza căreia Televiziunea Română funcţionează, şi nici legislaţia audiovizuală. Cu respectul pe care-l port aleşilor din Parlamentul României, membrilor Comisiilor de Cultură, vă rog să consideraţi că televiziunea publică este şi poate fi oricând un subiect al discuţiilor oficiale, nu al declaraţiilor pe Facebook.

Televiziunea publică nu este o temă de dezbatere politică  – în trecut, politicul a asistat la acumularea de datorii de peste 150 de milioane de euro. Partea bună este că, de trei ani, această problemă nu mai există şi TVR înregistrează un profit real. (n.m.: acest punct a fost un respiro pentru punctul cinci, cel final)„, a precizat şefa TVR.

Iulian Bulai, un nou atac la TVR

Iulian Bulai a fost întrebat, la RFI, ce va face, în calitate de președinte al Comisiei de Cultură.

”Problema nu este una punctuală, este o problemă de sistem, atât la TVR, cât și la SRR. O să vă spun care este problema cea mai mare în Televiziunea Română și anume că 90 din posturile de conducere de top din TVR sunt ocupate în momentul de față prin interimat, ceea ce înseamnă că există o caracatiță de tip semi-mafiot prin care această televiziune este căpușată, pentru că dacă nu ai angajați permanenți în posturi de conducere de top, îi poți șantaja și controla„, a declarat deputatul USR.

Sursa: RomaniaTV

loading...