Lacrimi de neputinţă vărsate de familia bărbatului mort, infectat cu Covid şi dispărut din spital: „De ce, Doamne, atâta suferinţă”

Lacrimi de neputinţă vărsate de familia bărbatului mort, infectat cu Covid şi dispărut din spital: „De ce, Doamne, atâta suferinţă”

Clipe de groază pentru o familie din Bucureşti, după ce a venit să ridice trupul neînsufleţit al celui care a fost soţ şi tată pentru trei copii. Oamenii au aflat, la spitalul Floreasca, acolo unde bărbatul a fost tratat de COVID, că o altă familie l-a preluat şi l-a şi îngropat.Eroarea uriaşă este acum cercetată penal şi se poate ajunge până la deshumare.O durere imensă şi un mare regret. Asta simte soţia pacientului, care n-a putut să-şi ia rămas bun de la cel lângă care a trăit o viaţă întreagă. Şi nici n-a putut să-l conducă pe ultimul drum. Trupul bărbatului de 60 de ani era de mult sub pământ. Bogdan Opriţă purtător de cuvânt Spitalul Floreasca: „Se pare că în acelaşi timp cu persoana pentru care rudele s-au prezentat astăzi ar mai fi decedat încă o persoană a căror rude au venit în data de 31 ca să o ridice”Bărbatului i s-a făcut rău pe 21 decembrie. Familia a chemat ambulanţa, iar de atunci n-au mai schimbat o vorbă. Mioara Păuna, soţia pacientului: „L-au internat, marti după-amiaza m-a anunţat că l-au intubat. Bine, din momentul ala a rămas intubat. Noi n-am mai putut să comunicăm cu el” Pacientul suferea de alte boli de plămâni, astfel că infecţia i-a fost fatală. Medicii nu i-au dat şanse. Mioara Păuna soţia pacientului: „Ne tot spuneau că starea s-a agravat. Şi nu ne mai dadeau sperante. Pe 29, într-adevăr, ne-au anunţat la 17.50 că la 16.10 a decedat”A doua zi, soţia a venit să semneze certificatul de deces şi i-a rugat pe cei de la spital să păstreze trupul până pe 4 ianuarie, când ieşea toată familia din izolare. Când să ridice trupul însă, a fost de negăsit.Soţia decedatului: – „Şi am intrat. Am vazut toate cadavrele care sunt acolo in frigidere. Şi de Covid, şi care nu sunt de Covid”Reporter: – „Iar soţul dumneavoastră?”Soţia decedatului: – „Nu”Familia a sunat imediat la 112, iar la scurt timp a aflat de încurcătură. Cealaltă familie care preluase cadavrul n-a fost pusă să recunoască trupul, deşi legea obligă spitalele în acest sens. Bogdan Opriţă, purtător de cuvânt Spitalul Floreasca: „Persoanale decedate se identifică, conform legii, încă din secţie, şi se ataşează o brăţară de identificare pe care sunt trecute datele de identificare ale decedatului, apoi se transportă la serviciul de necropsie, unde se desfăşoară o verificare de către lucratorii acestui serviciu. Totodată, familia trebuie să facă recunoaşterea vizuală a cadavrului. Iar acest lucru se consemnează sub semnătura în foaia de observaţie”Poliţia s-a autosesizat şi a deschis o anchetă, iar câteva ore mai târziu, cele două familii au depus şi plângere. Rămâne ca spitalul să stabilească unde şi cine a greşit. Mioara Păuna, soţia pacientului: „O sa-i facem ce e lăsat de la Dumnezeu să facem mai departe. Dar cui să-i facem?”Cristina Păuna, fiica pacientului: „Nu-i normal! Nu-i normal! În ce ţară am ajuns să trăim şi să nu ne dea cadavrul. Unde mă duc să plâng?”

Sursa: Observator

loading...