Lockdown prelungit în Germania, Austria şi Scoţia

Lockdown prelungit în Germania, Austria şi Scoţia

Lockdown prelungit în Austria . Autorităţile de la Viena au renunţat la planul de a permite oricărei persoane care prezintă un test negativ la coronavirus să iasă din lockdown cu o săptămână mai devreme, ceea ce echivalează cu prelungirea restricţiilor şi menţinerea restaurantelor şi a magazinelor cu produse neesenţiale închise până la 24 ianuarie, transmit luni Reuters şi APA.

Vaccinare COVID Polonia. Scandal uriaş după ce mai multe vedete au sărit peste rând şi s-au vaccinat împotriva COVID-19

Decizia intervine după ce partide din opoziţie au blocat un proiect de lege care ar fi permis ca persoanele ce puteau face dovada unui test negativ să iasă mai devreme din lockdown, a indicat ministrul sănătăţii, Rudolf Anschober.Alte ArticoleRomâni cu care ne mândrim: Medicul Radu Lupescu, decorat de …Vaccinare COVID China. Cozi uriaşe la centrele pentru vaccinare, …Greta Thunberg a împlinit 18 ani. Mesajul controversat postat …

Nu este clar deocamdată dacă şi şcolile vor rămâne închise până la 24 ianuarie sau se vor putea redeschide la 18 ianuarie, aşa cum era prevăzut.

Proiectul de lege prevedea ca persoanele cu test negativ să poată participa la evenimente culturale sau sportive, frecventa restaurante, frizerii şi magazine cu produse neesenţiale cu o săptămână mai devreme faţă de data de sfârşit a lockdown-ului, 24 ianuarie.

Lockdown prelungit şi în Scoţia. Britanicii intră din nou, luni, în carantină la nivel naţional, iar restricţiile urmează să rămână în vigoare până în primăvară, potrivit The Times, relatează Reuters.

Şefa separatistă a Guvernului scoţian Nicola Sturgeon a convocat luni o şedinţă a Executivului în vederea discutării unor măsurisuplimentare împotriva covid-19.

Potrivit The Times, redeschiderea şcolilor urmează să fie amânată la 18 ianuarie.

Lockdown prelungit şi în Germania până la 31 ianuarie. Guvernul german al Angelei Merkel şi cele 16 landuri au convenit luni să prelungească măsurile de izolare până la 31 ianuarie, cu scopul de a opri răspândirea epidemiei covic-19, dezvăluie în ediţia de luni tablodul Bild, relatează Reuters.

Izolarea actuală este în vigoare de la 16 decembrie şi constă în închiderea şcolilor, a majorităţii magazinelor, restaurantelor şi barurilor. Pe de altă parte, bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut luni cu 9.847, la 1.775.513, a anunţat Institutul Robert Koch (RKI).

Bilanţul morţilor din cauza covid-19 a crescut cu 302, la 34.574 de la începutul epidemiei.

Sursa: RomaniaTV

loading...