Bilanț vaccinare COVID 5 ianuarie. Peste 16 mii de români au fost vaccinaţi în ultimele 24 de ore. Totalul a trecut de 41 de mii

Bilanț vaccinare COVID 5 ianuarie. Peste 16 mii de români au fost vaccinaţi în ultimele 24 de ore. Totalul a trecut de 41 de mii

Bilanț vaccinare COVID 5 ianuarie. Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 5 ianuarie a.c., ora 17.00, numărul de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) – 16.101.

Bilanț vaccinare COVID 5 ianuarie. Creşteri mari de la începutul săptămâniiAlte ArticoleValeriu Gheorghiță a vorbit despre AMÂNAREA administrării …STUDIU. Majoritatea persoanelor au anticorpi și la șase luni …Valeriu Gheorghiţă: „Populaţia se va vaccina din aprilie. …

Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) – 41.609.

Totodată, numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 89

reacții comune și minore, dintre care:

– 56 reacții de tip local;

– 33 reacții generale;

*Menționăm că alte 5 reacții sunt în curs de investigare.

De altfel, numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27

decembrie 2020): 136 reacții comune și minore, dintre care:

– 64 reacții locale cu durere la locul injectării;

– 72 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip

urticarie);

„Menționăm că alte 5 reacții sunt în curs de investigare. Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un

organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.”, se arată în comunicatul transmis de autorităţi.

Bilanț vaccinare COVID 5 ianuarie.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat peste 4.700 de cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore. De asemenea, 121 persoane infectate cu SARS-COV 2 au murit. Peste 1.000 de pacienţi infectaţi cu coronavirus sunt internaţi la ATI.

Până astăzi, 5 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 648.288 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 581.856 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi: Vești bune privind vaccinarea populației! Valeriu Gheorghiță: „Vrem ca după jumătatea lunii ianuarie să putem începe vaccinarea persoanelor din etapa a doua” 

Sursa: RomaniaTV

loading...