Cluj-Napoca va avea propria campanie de promovare a vaccinării anti-COVID-19

Cluj-Napoca va avea propria campanie de promovare a vaccinării anti-COVID-19

Cluj-Napoca va avea propria campanie de promovare a vaccinării anti-COVID-19. Propunerea a venit de la Alexandra Oană, consilier local USR PLUS, iar primarului Emil Boc i-a plăcut, anunță MEDIAFAX.

„De succesul acestei campanii depind foarte multe lucruri esențiale pentru noi: dacă se deschid școlile, dacă spitalele își cresc capacitatea pentru alte boli în afară de COVID, dacă se redeschid restaurantele, cinematografele, teatrele, dacă putem să mergem din nou la concerte și petreceri sau dacă purtăm în continuare măștile. Experții spun că pentru a reveni la normalitate trebuie să ajungem la o rată de vaccinare de 70% a populației. Statisticile însă arată că pornim de la un procent de aproximativ 30% dintre români care acceptă vaccinul. Mai mult, după debutul campaniei de vaccinare, comparativ cu alte țări, vedem că numărul de persoane care s-au vaccinat este foarte mic”, a spus consilierul USR PLUS.Alte ArticoleValeriu Gheorghiţă s-a vaccinat: „E timpul să limităm …Angajaţii din spitale refuză vaccinarea: „Unii spun că …Când ar putea fi încheiată prima etapă de vaccinare din România. …

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă s-a vaccinat: „E timpul să limităm pierderile de vieţi”

Alexandra Oană a propus ca, în completarea campaniei naționale de promovare a vaccinării anti-COVID-19, să fie începută o campanie locală de comunicare prin care clujenii să fie încurajați să se vaccineze anti-COVID-19.

„Concret, așa cum primim comunicate referitoare la evoluția ratei de infectare, am solicitat informări concrete și regulate referitoare la evoluția campaniei de vaccinare din municipiu și coagularea unui grup de lucru local – cu experți de sănătate publică de la nivel local, cu experți pe zona de comunicare, cu figuri publice locale – care împreună să lucreze la o strategie locală de promovare a campaniei de vaccinare. Sunt convinsă că dacă aducem în prim planul campaniei figuri cunoscute de clujeni, în care ei au incredere și cu care rezonează, mesajul pro vaccinare va avea șanse mai mari să convingă. M-am bucurat să văd că domnul Primar a acceptat propunerea mea și în perioada următoare vă voi ține la curent cu demersurile inițiate”, a adăugat consiliera.

Sursa: RomaniaTV

loading...