Criză de vaccinuri în Europa? Belgia va primi doar jumătate din dozele Pfizer comandate pentru ianuarie

Criză de vaccinuri în Europa? Belgia va primi doar jumătate din dozele Pfizer comandate pentru ianuarie

Purtătorul de cuvânt al Ministerului belgian al Sănătăţii, Yves Van Laethem, a declarat că o problemă logistică apărută în a doua jumătate a lunii decembrie a împiedicat livrarea vaccinurilor aşa cum prevedea strategia de vaccinare belgiană, fără a intra în detalii, după cum transmite Reuters. Declaraţia sa vine însă pe fondul unor polemici cu privirea la o posibilă criză de vaccinuri pe piaţa europeană.

„Compania Pfizer, care ne furnizează (vaccinul), nu ne va putea furniza decât jumătate din dozele planificate pentru luna ianuarie şi de aceea am trecut de la 600.000 de doze la puţin peste 300.000 de doze„, a specificat Van Laethem într-o conferinţă de presă, fără să se refere însă explicit la o potenţială criză de vaccinuri.Alte ArticoleFarmacistul care a distrus intenţionat aproape 600 de doze de …Virusul mutant, în New York. A apărut primul caz de contaminareCoronavirus Bulgaria: Grădiniţele, şcolile primare şi after …

După vaccinarea a circa 700 de persoane în patru cămine de bătrâni în timpul unei săptămâni de testare a campaniei de vaccinare, Belgia a început marţi vaccinarea rezidenţilor din azilurile de bătrâni din toată ţară, împreună cu personalul medical de acolo.

Citeşte şi Moş Crăciun a băgat spaima într-un oraş din Belgia. Acesta a răspândit coronavirusul şi a provocat cel puţin 18 decese

Belgia, cu o populaţie de 11 milioane de locuitori, a înregistrat una dintre cele mai ridicate rate a mortalităţii pe cap de locuitor din Europa în urma pandemiei de COVID-19, cu 60% din decese în căminele de bătrâni.

Această primă fază de vaccinare va continua aşa cum era planificat, cu două doze injectate. ‘S-a decis continuarea vaccinării complete cu două doze în cazul celor mai fragile persoane, care au fost mai puternic afectate de coronavirus‘, a indicat Van Laethem.

Sursa: RomaniaTV

loading...