Cum trebuie preparat și administrat vaccinul COVID. Precizările Comitetului de Coordonarea a Vaccinării

Cum trebuie preparat și administrat vaccinul COVID. Precizările Comitetului de Coordonarea a Vaccinării

Cum trebuie preparat și administrat vaccinul COVID. Conform comunicatului, imaginile făcute publice de la vaccinările realizate până în prezent reprezintă procedura normală de preparare și administrare a vaccinului, exact cum este recomandată de producător.

Citește și: Bilanț vaccinare COVID 5 ianuarie. Peste 16 mii de români au fost vaccinaţi în ultimele 24 de ore. Totalul a trecut de 41 de miiAlte ArticoleBilanț vaccinare COVID 5 ianuarie. Peste 16 mii de români au …Valeriu Gheorghiță a vorbit despre AMÂNAREA administrării …STUDIU. Majoritatea persoanelor au anticorpi și la șase luni …

Vaccinul produs de BioNTech-Pfizer trebuie diluat cu 1,8 mililitri de ser fiziologic folosind o seringă de volum mare. Ulterior, folosind aceeași seringă trebuie extrași din fiolă 1,8 mililitri de aer.

Cum trebuie preparat și administrat vaccinul COVID După această procedură, se extrage pe rând, cu seringi diferite de volum mic, câte o doză de 0,3 mililitri. Aceasta este doză administrată intramuscular fiecărei persoane.

”Precizăm că toate imaginile prezentate în filmarea de la prima vaccinare din România, precum și toate imaginile prezentate public de la vaccinările realizate până acum reprezintă procedura normală de preparare și administrare a vaccinului, așa cum este recomandată de către producător.

Vaccinul BioNTech-Pfizer trebuie diluat cu 1,8 mililitri de ser fiziologic folosind o seringă de volum mare. Introducerea lichidului în fiola de vaccin conduce la creșterea presiunii, iar pentru a compensa acest lucru, procedura prevede ca, utilizând aceeași seringă de volum mare, să fie extrași din fiolă 1,8 mililitri de aer. Cu seringa de volum mare, este extras doar aerul în exces pentru egalizarea presiunii.

După egalizarea presiunii, din flacon se extrage, pe rând, cu seringi diferite de volum mic (seringi de administrare) câte o doză de 0,3 mililitri. Administrarea propriu-zisă a vaccinului se face cu o seringă separată, de volum mic (seringa de administrare mai sus menționată), necesară pentru a putea măsura corect cei 0,3 mililitri aferenți unei doze. Aceasta este doză administrată intramuscular fiecărei persoane. Seringa utilizată pentru administrare nu este în nici un caz goală. După administrarea vaccinului unei persoane, seringa de administrare se aruncă.

Conținuturile care s-au răspândit în mediul online susțin, în mod fals și înșelător, că în seringa de volum mare s-ar extrage, de fapt, vaccinul diluat din fiolă pentru a fi aruncat. Repetăm, cu seringa de volum mare, este extras doar aerul în exces pentru egalizarea presiunii. După extragerea aerului, în fiola de vaccin rămân dozele care se extrag apoi în vederea administrării (câte 0,3 mililitri/ administrare)” , se arată în comunicatul transmis de Guvern.

Sursa: RomaniaTV

loading...