Vaccinare COVID Polonia. Estimare optimistă: trei milioane de polonezi vor primi vaccinul în primul trimestru al anului

Vaccinare COVID Polonia. Estimare optimistă: trei milioane de polonezi vor primi vaccinul în primul trimestru al anului

Vaccinare COVID Polonia. Ritmul de vaccinare va depinde de numărul de doze disponibile de vaccin. Autorităţile poloneze se aşteaptă ca, în primul trimestru din 2021, să primească aproximativ 5,9 milioane de doze de vaccin, în principal de la companiile farmaceutice Pfizer şi Moderna, a spus Michal Dworczyk, potrivit Agerpres.

Citeste si Controverse privind aprobarea vaccinului Moderna în UE. Agenţia Europeană pentru Medicamente a amânat luarea unei deciziiAlte ArticoleControverse privind aprobarea vaccinului Moderna în UE. Agenţia …Un nou mister neelucidat, o navă cu 20 de persoane a dispărut …Boris Johnson a anunţat lockdown total în Anglia. Şcolile …

În Polonia, din prima categorie de persoane care se vor vaccina împotriva COVID-19 fac parte personalul medical şi personalul de îngrijire din azilurile pentru bătrâni. În următoarea etapă de vaccinare vor fi vizaţi vârstnicii şi angajaţii din servicii esenţiale, precum militarii şi profesorii.

Vaccinare COVID Polonia. Scandal uriaş după ce câteva personalităţi au sărit peste rând

Weekendul trecut, în Polonia a izbucnit un scandal după ce presa a aflat că „18 personalităţi bine-cunoscute din artă şi cultură” au sărit peste rând şi au primit vaccinul anti-COVID-19. Ministrul Sănătăţii din Polonia, Adam Niedzielski, a anunţat că, în cazul în care acestea au fost privilegiate, vor exista consecinţe serioase.

O anchetă a fost demarată la Universitatea de Medicină din Varşovia. De altfel, la nivelul întregii ţări vor fi făcute verificări riguroase, în special în prima etapă a campaniei de vaccinare, în contextul în care livrările de vaccinuri nu sunt suficiente pentru a acoperi cererea, a mai menţionat Niedzielski.

Citeste si Vaccinare COVID China. Cozi uriaşe la centrele pentru vaccinare, înainte de începerea Noului An Chinezesc. GALERIE FOTO

Până duminică seară la ora locală 18:00, peste 50.000 de cetăţeni din Polonia au primit prima doză a unui vaccin anti-COVID-19, a adăugat Michal Dworczyk.

Până în prezent, peste 1.300.00 de polonezi au fost infectaţi cu noul coronavirus, iar dintre aceştia aproape 30.000 au decedat. Săptămâna trecută, o asistentă medicală în vârstă de 52 de ani din Varşovia a devenit primul cetăţean polonez vaccinat împotriva COVID-19.

Sursa: RomaniaTV

loading...