Valeriu Gheorghiță a vorbit despre AMÂNAREA administrării celei de-a doua runde a vaccinului antiCOVID. Cum se va desfăşura totul

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre AMÂNAREA administrării celei de-a doua runde a vaccinului antiCOVID. Cum se va desfăşura totul

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre AMÂNAREA administrării celei de-a doua runde a vaccinului antiCOVID. De altfel, s-a adus în discuţie şi problema noii tulpini de COVID care circulă în Marea Britanie. Autorităţile române spun că decizia pentru o nou schimbare stă în mâna Agenției Europene a Medicamentului.

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre AMÂNAREA administrării celei de-a doua runde a vaccinului antiCOVID. Cum se va desfăşura totulAlte ArticoleSTUDIU. Majoritatea persoanelor au anticorpi și la șase luni …Valeriu Gheorghiţă: „Populaţia se va vaccina din aprilie. …Vaccin BioNTech/ Pfizer: Întârzierea celei de a doua doze ar …

„Avem și noi cunoștință de această decizie din Marea Britanie, la noi momentan decizia este de a respecta recomaădările Agenției Europene a Medicamentului. Dacă Agenția va emite alte prevederi, le vom modifica”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech avertizează că eficienţa maximă a vaccinului său împotriva covid-19 este demonstrată dacă rapelul nu este întârziat – o strategie deja aplicată sau avută în vedere de mai multe ţări, cu scopul de a vaccina cât mai multe persoane, relatează AFP.

”Eficienţa şi securitatea vaccinului nu au fost evaluate în alte categorii de dozare” decât cele două injecţii efectuate la un interval de 21 de zile în cursul testelor clinice, a anunţat întreprinderea germană, care a dezvoltat împreună cu laboratorul american Pfizer primul vaccin autorizat în Statele Unite şi în uniunea Europeană (UE).

”În acest fel vom putea să vaccinăm cât mai multă lume încă de acum”, a subliniat şeful Agenţiei daneze de Sănătate Søren Brostrøm, intervievat la postul public de televiziune TV2.

nsă, ”decizii cu privire la regimuri de dozare alternative sunt luate de către autorităţi sanitare naţioale”, cu care compania se află într-un ”dialog continuu”.

Danemarca a luat această decizie şi cu privire la vaccinul companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna – aflat în curs de aprobare de către UE – şi cel al AstraZeneca şi Oxford.

Citeşte şi: Vaccinul COVID a ajuns în cutii de pizza la Spitalul din Slobozia. Reacția lui Valeriu Gheorghiță

 

Sursa: RomaniaTV

loading...