Alexandru Rafila cere redeschiderea şcolilor şi creşterea ratei de vaccinare

Alexandru Rafila cere redeschiderea şcolilor şi creşterea ratei de vaccinare

Alecandru Rafila cere redeschiderea școlilor. „Cifrele publicate în ultimele săptămâni de Ministerul Sănătății arată o scădere a incidenței infecției (…), iar acest lucru în mod evident nu are niciun fel de corelație cu această măsură de amânare a deschiderii școlilor. PSD cere în mod clar redeschiderea școlilor odată cu terminarea vacanței școlare, pentru că amânarea cu încă o lună a deschiderii școlilor nu este sănătoasă nici pentru copii, nici pentru părinții lor, nici pentru economia națională”, a spus Alexandru Rafila.

Şcolile se redeschid în februarie. 15 ianuarie, termen pentru școli să trimită o situație cu angajații care vor să se vaccineze

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este de părere că România trebuie să vaccineze 50.000 de pacienți pe zi în viitorul apropiat.Alte ArticolePSD îl atacă fără menajamente pe Florin Cîţu: „Un …Deputatul AUR, fost şofer de basculantă de mare tonaj, care …Schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor pe agenda primei …

„Cu un ritm de 1,2 milioane pe lună e clar că trebuie să ajungem la o capacitate de 50.000 de doze pe zi. (…) Probema cifrelor legate de cazurile noi este evidentă. Israelul, o țară cu jumătate din populațiai României, testează mult mai mult decât noi. Anchetele epidemiologice nu se realizează. E momentul ca MS să rezolve această problemă.Măsurile de austeritate reprezintă viitorul următoarelor luni, iar diverse măsuri drastice vor fi luate. Un lucru care mi se pare cel puțin îngrijorător ar fi scumpirea curentului”, a spus Alexandru Rafila, în cadrul unei conferințe de presă.

Alexandru Rafila s-a declarat împotriva soluției doctorului Belușică, directorul spitalui din Găești, menționând că situația ar trebui reglementată de Ministerul Sănătății.

„Eu personal nu sunt de acord, eu trebuie sa fac o organizare a vaccinării, chiar chem un numar mai mare de persoane în așa fel încât sa folosesc toate dozele. Ministerul Sănătății trebuie sa emita un act oficial care să reglementeze folosirea acestor doze.(..) Nu pot să fac o doză si sa nu ii fac a doua doza. Aceasta situatie trebuie reglementată.” a declarat Alexandru Rafila.

Sursa: RomaniaTV

loading...