Anarhie la Washington. O tentativă de „lovitură de stat” a partizanilor lui Trump, denunţată de mai mulţi congresmeni

Anarhie la Washington. O tentativă de „lovitură de stat” a partizanilor lui Trump, denunţată de mai mulţi congresmeni

Mai mulţi congresmeni susţin că scenele de anarhie de la Washington sunt o „tentativa de lovitură de stat”, însă susţin că această acţiune este sortită eşecului.

„Asistăm la o tentativă de lovitură de stat încurajată de criminalul de la Casa Albă. Este sortită eşecului”, a scris pe Twitter reprezentantul democrat William Pascrell, referindu-se la Donald Trump.Alte ArticoleO femeie ar fi fost împușcată în timp ce se afla în Capitoliu. …Mesajul vicepreşedintelui SUA despre anarhia de la Washington. …Donald Trump a trimis Garda Naţională la Washington. Intervenţie …

„Nu este vorba despre o manifestaţie. Este o tentativă de lovitură de stat”, a comentat la rândul ei reprezentanta Diana DeGette, denunţând „anarhia pusă la cale de propriul preşedinte”, conform Agerpres.

Citeşte şi: Statele Unite, în pragul războiului civil. Atmosferă de groză la Capitoliu. Protestatarii au pus stăpânire pe cladire si e ANARHIE totală! FOTO şi VIDEO

O tentativă de „lovitură de stat” a partizanilor lui Trump în SUA? „Va fi un dezastru”

La rândul său, un reprezentant republican de Illinois, Adam Kinzinger, a denunţat pe Twitter o „tentativă de lovitură de stat”.

„Nu apăraţi ţara. Unde este garda din DC (capitala SUA)? Sunteţi terminat şi moştenirea voastră va fi un dezastru. Este o tentativă de lovitură de stat”, a scris el, difuzând şi un mesaj al preşedintelui Trump.

Citeşte şi: O femeie ar fi fost împușcată în timp ce se afla în Capitoliu. Victima, în stare critică

Primarul din Washington DC a declarat stare de asediu de la ora locală 18.00. Mai mulţi poliţişti care păzeau clădirea Capitoliului nu au putut să oprească valul de protestatari.

Citeşte şi: Donald Trump, după ce susţinătorii săi au declanşat anarhia la Washington. „Fără violenţe. Suntem partidul legii şi ordinii”

Mass-media din SUA a relatat că în clădirea Capitoliului au fost folosite gaze lacrimogene şi s-au tras focuri de armă. CNN transmite că o femeie a fost împuşcată în piept.

Citeşte şi: Stare de asediu la Washington, mii de susţinători ai lui Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului. Poliția intervine în forță VIDEO

 

Sursa: RomaniaTV

loading...