De ce vaccinurile anti-COVID au fost livrate în cutii de pizza. Explicaţiile Institutului Cantacuzino: „Furnizorii de ambalaje nu au avut activitate în perioada sărbătorilor de iarnă”

De ce vaccinurile anti-COVID au fost livrate în cutii de pizza. Explicaţiile Institutului Cantacuzino: „Furnizorii de ambalaje nu au avut activitate în perioada sărbătorilor de iarnă”

Oficialii Institutului „Cantacuzino” au explicat de ce vaccinurile anti-COVID au fost livrate în cutii de pizza. A fost aleasă acestă soluţie deoarece acest ambalaj era similar cu cel în care au fost livrate flacoanele de vaccin de la producător.

De ce vaccinurile anti-COVID au fost livrate în cutii de pizza. Comunicatul Institutului „Cantacuzino”Alte ArticoleFlorin Cîţu vrea ca numărul vaccinărilor anti-COVID să crească …Alexandru Rafila nu s-a vaccinat împotriva noului COVID. Anunțul …Timișoara a primit cu aproape 2.000 de doze de vaccin mai puțin …

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitoare la folosirea ca ambalaj de transport pentru  flacoanele de vaccin împotriva COVID-19 a unor cutii inscripționate Pizza, facem următoarele precizări:

Vaccinul Pfizer-BioNtech este livrat de către producător în cutii cu dimensiunile 230/230/40 mm ce conțin 195 de flacoane a câte 5 doze fiecare.

Numărul de doze de vaccin solicitate de spitale și direcțiile de sănătate publică județene este, în majoritatea cazurilor, mai mic decât numărul dozelor aflate într-o cutie, motiv pentru care este necesară desfacerea cutiilor și împărțirea flacoanelor în alte cutii mai mici.

În acest sens, pentru demararea campaniei de vaccinare, a fost aleasă soluția achiziționării din comerț a unei cutii cu dimensiunile de 250/250/40 mm care să corespundă cât mai mult dimensiunilor cutiei originale Pfizer,  pentru a se putea încadra cât mai bine în recipientele calificate pentru transportul vaccinului la temperatura controlată de 2-8℃.

Menționăm faptul că distribuirea vaccinului a început în perioada sărbătorilor de iarnă, timp în care furnizorii de ambalaje  nu au avut activitate.

Toate vaccinurile distribuite de Centrul național de stocare sunt transportate în condițiile recomandate de către producător, respectându-se cu strictețe lanțul de frig impus, atât stocare la -70℃, manipulare în camera de frig de 2-8℃ cât și transportul în recipientele speciale, iar înscrisul de pe  cutia folosită nu influențează în vreun fel siguranța vaccinului”, este comunicatul emis de Institutul „Cantacuzino”.

Citeşte şi: Vaccinul COVID a ajuns în cutii de pizza la Spitalul Slobozia. Reacția lui Valeriu Gheorghiță

Campania de vaccinare COVID a debutat marţi și în județul Ialomița, primul medic vaccinat fiind directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Vaccinul a fost distribuit în cutii de pizza.

Citeşte şi: S-a desluşit misterul vaccinurilor ambalate în cutii de pizza. Absolut toate dozele care ies pe poarta Institutului Cantacuzino sunt ambalate identic

Sursa: RomaniaTV

loading...