Ministrul Educaţiei după prima întâlnire cu AUR despre redeschiderea şcolilor. „Soluția școlilor de vară propusă de ei este una corectă”

Ministrul Educaţiei după prima întâlnire cu AUR despre redeschiderea şcolilor. „Soluția școlilor de vară propusă de ei este una corectă”

Concluzia la care a ajuns ministrul Educaţiei după prima întâlnire cu AUR. Sorin Cîmpeanu a explicat că reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor au făcut mai multe propuneri privind redeschiderea şcolilor.

„Au fost propuse măsuri precum şcoli de vară, în care să poată fi recuperat într-o manieră sintetică cea mai mare parte din ce s-a pierdut pe parcursul crizei sanitare, pentru asta avem nevoie de concursul profesorilor în primul rând, dar avem nevoie şi de acoperire bugetară.Alte ArticoleCe se întâmplă cu salariul minim 2021. Explicaţiile lui Florin …Florin Cîţu vrea ca numărul vaccinărilor anti-COVID să crească …Florin Cîţu anunţă când se redeschid şcolile. Care este …

Şcolile de vară sunt o soluţie corectă, fiind nevoie de profesori, fiind nevoie de resurse financiare alocate în acest scop. De asemenea, ceea ce oricum am fi făcut, legătura cu universităţile pentru a avea înţelegere, flexibilitate pe parcursul examenului de admitere în universităţi”, a declarat Sorin Cîmpeanu, conform Agerpres.

Citeşte şi: Redeschiderea şcolilor se face în funcţie de numărul de infecţii COVID-19. Ministrul Educaţiei: „Şcolile s-ar putea redeschise din 8 februarie, dar nu mai devreme”

Ministrul Educaţiei după prima întâlnire cu AUR. „Vom avea de recuperat pierderile suferite pe parcursul crizei sanitare”

Ministrul Educaţiei a afirmat că acţiunile remediale sunt foarte importante. Acestea trebuie decise caz cu caz, în funcţie de ceea ce a asimilat elevul şi nu în funcţie de ce a predat profesorul.

„Trebuie verificat tot ceea ce a asimilat fiecare elev şi trebuie intervenit personalizat cu acţiuni remediale. Este un set întreg de măsuri. Şcoala de vară este una dintre aceste măsuri. În măsura în care vom reuşi să începem cel de-al doilea semestru în format clasic, vom avea de recuperat pierderile suferite pe parcursul crizei sanitare”, a explicat Cîmpeanu.

AUR este primul partid cu care noul ministru al Educației s-a întâlnit de la preluarea mandatului, notează edupedu. Reprezentanții AUR au afirmat că au solicitat, în discuţiile de la Ministerul Educaţiei, redeschiderea școlilor pe data de 11 ianuarie. În plus, aceştia au precizat că reînceperea şcolii în format fizic nu ar trebui condiționată în niciun caz de vaccinarea profesorilor.

„Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ne-a spus la întrevedere că ar redeschide de mâine școlile dacă ar putea, dar că această decizie nu îi aparține lui, ci Consiliului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), iar ultimul cuvânt îl are Consiliul Național al Cercetării Științifice.

Mergem înainte și cerem CNSU să ia decizia pe care o așteaptă copiii, părinții, cadrele didactice și toți cei care observă că școala online nu este școală: redeschiderea unităților de învățământ după vacanța de iarnă”, au scris reprezentanții AUR într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Alexandru Rafila cere redeschiderea şcolilor şi creşterea ratei de vaccinare

Sursa: RomaniaTV

loading...