Stare de asediu la Washington, mii de susţinători ai lui Donald Trump forţează intrarea în cladirea Capitoliului. Poliția intervine în forță VIDEO

Stare de asediu la Washington, mii de susţinători ai lui Donald Trump forţează intrarea în cladirea Capitoliului. Poliția intervine în forță VIDEO

Mai mulţi poliţişti care păzeau clădirea Capitoliului nu au putut să oprească valul de protestatari. Sute dintre aceștia au ridicat şi au dat deoparte baricadele, strigând „Înainte !!” în timp ce alergau pe dealul unde se află clădirea unde își desfășoară lucrările Congresul SUA.

În tot acest timp, în interiorul clădirii, Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA au iniţiat sesiunea de validare a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal, organism care a confirmat victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial din luna noiembrie.Alte ArticoleVal de frig fără precedent, Spania a înregistrat miercuri …Încă un cutremur puternic în Croaţia. Seismul a avut 5,1 …Noi amănunte despre cazul asistentei care a murit după ce s-a …

Inclusiv președintele în exercițiu, Donald Trump, a postat pe Twitter despre incidente, părând să fie de acord cu manifestanții. „Mike Pence nu a avut curajul să facă ceea ce ar fi trebuit să facă pentru a proteja țara și Constituția noastră. SUA cere adevărul!„, a postat Trump.

Violenţele au fost declanşate după ce preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a denunţat într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor adunaţi în centrul Washingtonului, presupusele fraude electorale din scrutinul prezidenţial, afirmând că nu îşi va recunoaşte înfrângerea.

Totodată, în zonă au apărut mai multe pachete suspecte și au fost lansate mai multe alerte cu bombă.

Protestors have entered the Capitol. pic.twitter.com/dzaDGn5MoC

— Jazmine Ulloa (@jazmineulloa) January 6, 2021

Mike Pence didn’t have the courage to do what should have been done to protect our Country and our Constitution, giving States a chance to certify a corrected set of facts, not the fraudulent or inaccurate ones which they were asked to previously certify. USA demands the truth!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 6, 2021

Potrivit lui Chad Pergram de la Fox News, Poliția Capitolului a evacuat clădirea Madison de la Biblioteca Congresului, dar și clădirea Cannon House. Angajaților din Capitol Hill li s-a trimis o alertă prin care li s-a ordonat să se „adăpostească”, pe fondul violenței tot mai mari în afara clădirii.

Sursa: RomaniaTV

loading...