Un nou test COVID a fost dezvoltat în Marea Britanie. Oferă rezultatul în doar cinci minute

Un nou test COVID a fost dezvoltat în Marea Britanie. Oferă rezultatul în doar cinci minute

Un nou test COVID a fost dezvoltat în Marea Britanie. Noul test reduce metoda de testare la un singur pas și folosește o metodă alternativă de amplificare denumită EXPAR (Reacţie de Amplificare Exponenţilă), a precizat universitatea din Birmingham. Nou metodă poate reduce timpul de testare de la 30 de minute la mai puţin de cinci minute oferind rezultate exacte.

Citește și: Iranul a cerut Interpol să emită mandat de arestare internaţional pe numele preşedintelui american Donald TrumpAlte ArticoleDr. Alina Tănase: „Activităţile internaţionale vor …Cele cinci mutaţii ale noului coronavirus care îi sperie pe …Paracetamolul, mai periculos decât vaccinul anti-COVID. Anunţul-bombă …

Un nou test COVID a fost dezvoltat în Marea Britanie. Anunțul referitor la noul test COVID vine în contextul în care Marea Britanie intră într-un nou lockdown național, fiind al treilea de la debutul pandemiei pe teritoriul țării. De asemenea, și Scoţia intră  într-un nou lockdown şi recurge la închiderea şcolilor până pe 1 februarie 2021.

Noua carantină va fi ridicată abia în luna martie. Lockdown valabil în toată ţara

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat luni seară reîntoarcerea la „izolare” în toată Anglia pentru a lupta contra propagării noii tulpini a coronavirusului mult mai contagioasă, scrie AFP.

Noua carantină impusă în Anglia pentru a stăvili valul de contaminări cu noua tulpină de SARS-CoV-2 va începe să fie ridicată abia din luna martie, a atenţionat marţi un ministru al guvernului britanic, informează AFP.

„Când vom intra în (luna) martie, ar trebui să putem ridica unele dintre aceste restricţii, însă nu neapărat toate”, a avertizat Michael Gove, însărcinat cu coordonarea acţiunii guvernului britanic, la postul Sky News. „Vom face tot ce putem pentru ca pe cât posibil cât mai multe persoane să fie vaccinate, în aşa fel încât să putem ridica progresiv restricţiile”, a spus el.

Până la mijlocul lui februarie, cât va dura noua carantină, autorităţile speră să vaccineze toate persoanele de peste 70 de ani, precum şi personalul din sistemul medical, adică în jur de 13 milioane de persoane considerate ca făcând parte din categoria cu cel mai mare risc, datorită accelerării campaniei de vaccinare demarată pe 8 decembrie şi realizată în prezent cu două vaccinuri: Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca/Oxford.

 

 

Sursa: RomaniaTV

loading...