Costel Alexe, pus sub urmărire penală. DNA îl suspectează că a luat mită 22 de tone de tablă

Costel Alexe, pus sub urmărire penală. DNA îl suspectează că a luat mită 22 de tone de tablă

Costel Alexe a făcut declaraţii la ieşirea de la DNA. „Voi veni ori de câte ori va fi nevoie pentru declaraţii. Acum am luat act de solicitarea domnului procuror. Pot spune din capul locului că doresc soluţionarea cât mai rapidă a acestui caz pentru că sunt nevinovat. Atâtea declaraţii pot da la acest moment”, a declarat Costel Alexe, care va fi cercetat în stare de libertate. Alte persoane ar urma să fie puse sub învinuire în acest dosar.

Costel Alexe poate fi urmărit penal după ce președintele Klaus Iohannis a încuviințat cererea DNA. Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este acuzat de DNA că ar fi pretins şi primit 22 de tone de tablă în valoare de 103.000 lei de la managerul unui combinat siderurgic ”în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”, potrivit DNA.Alte ArticoleMinistrul Justiţiei: Nu este oportună creşterea vârstei de …Ministrul Justiției a refuzat să vorbească despre dosarul …Clanul Corduneanu şantaja videochatiste cu plata în criptomonede

Potrivit unor surse judiciare citate de G4media.ro, este vorba de combinatul siderurgic Galați. Companiei care operează combinatul siderurgic Galați, Liberty Galați, i-au fost alocate 5.527.525 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, cu o valoare de circa la 180 de milioane de euro.

Surse judiciare citate de stiripesurse.ro susţin că cele 22 de tone de produse din tablă (tablă zincată de gard, piloni de gard, materiale metalice) ar fi fost lăsate la societatea administrată de către soția fostului ministru Costel Alexe, aceasta fiind ruda pomenită de anchetatorii DNA în comunicatul oficial transmis luni.

Citeşte şi: Cum a încercat Costel Alexe să-şi pună la adăpost avere înainte ca DNA să ceară încuviinţarea urmăririi penale

La fel ca în cazul mai multor politicieni cercetaţi de DNA, şi Costel Alexe ar fi încercat să-şi pună la adăpost avere înainte de anchetarea lui de către procurorii DNA. Potrivit ziaruldeiasi.ro, Costel Alexe ar fi divorţat de soţia sa, Raluca, chiar săptămâna trecută.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a precizat, luni, că a aflat ”cu surprindere” de acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA şi că îşi doreşte finalizarea acestui demers cât mai repede şi aflarea adevărului.

„Am aflat cu surprindere și am luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea. Vreau să precizez următoarele:

– Am încredere în actul de Justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea.

– Nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii, nu voi face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare“, a spus Costel Alexe, prin intermediul unui comunicat.

Sursa: RomaniaTV

loading...