Donald Trump a fost blocat pe Facebook și Instagram, pe termen nedeterminat. Mesajul lui Mark Zuckerberg

Donald Trump a fost blocat pe Facebook și Instagram, pe termen nedeterminat. Mesajul lui Mark Zuckerberg

Președintele american Donald Trump a fost blocat pe Facebook și Instagram pe termen nedeterminat, „până ce tranziția puterii este finalizată”, a anunțat Mark Zuckerberg. Acesta a invocat „riscuri prea mari” în contextul protestelor de ieri de la CapitoliuMesajul publicat de Mark Zuckerberg, CEO Facebook:Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demostrează clar că președintele Donald Trump intenționează să își folosească timpul rămas în funcție pentru a sabota tranziția legală și liniștită a puterii către succesorul ales, Joe Biden.

Decizia lui de a folosi platforma pentru a aproba în loc de a condamna acțiunile susținătorilor săi la clădirea Capitoliului a tulburat oamenii din SUA și din restul lumii. Am eliminat acele declarații ieri pentru că am judecat că efectul lor, și probabil intenția, este de a provoca violențe.Ca urmare a certificării rezultatului alegerilor de către Congres, prioritatea pentru întreaga țară trebuie să fie acum de a ne asigura că cele 13 zile rămase până la inaugurare vor trece în pace și în acord cu normele democratice.În cursul ultimilor ani, i-am permis președintelui Donald Trump să folosească platforma în concordanță cu regulile noastre, câteodată eliminând conținut sau marcând postările sale atunci când încălcau politicile noastre.

Am făcut acest lucru pentru că credem că publicul are dreptul la cel mai larg acces la discursul politic, chiar controversat. Dar contextul actual este fundamental diferit, incluzând folosirea platformei pentru a incita insurecție violentă împotriva unui guvern ales democratic.Considerăm că riscurile de a îi permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari.

Prin urmare, am extins blocarea conturilor sale de Facebook și Instagram pe termen nedeterminat și pe cel puțin două săptămâni, până ce tranziția puterii este finalizată.Protestele convocate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump miercuri, în faţa Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale şi, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, au devenit violente la scurt timp.

Sursa: Observator

loading...