Donald Trump îl „pedepseşte” pe Mike Pence. I-a interzis şefului său de cabinet să intre la Casa Albă!

Donald Trump îl „pedepseşte” pe Mike Pence. I-a interzis şefului său de cabinet să intre la Casa Albă!

Donald Trump îl „pedepseşte” pe Mike Pence.  Hotărârea a fost luată şi după ce Pence i-a transmis lui Trump că nu are de gând să își depășească rolul constituțional în cadrul procedurii de validare a rezultatului alegerilor prezidențiale

Donald Trump îl „pedepseşte” pe Mike Pence.Alte ArticoleMircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, după scenele …A crezut că a văzut un deget uman în pământ și a sunat …Un microbuz plin cu români a luat foc în Germania! Autorităţile …

Trump l-ar învinui pe șeful de cabinet al lui Pence, Marc Short, pentru faptul că vicepreședintele a refuzat să încalce Constituția în cadrul procedurii. Short l-ar fi sfăuit pe Pence în legătură cu limitele rolului său ca președinte al Senatului în cadrul procedurii.

Trump a considerat decizia lui Pence drept o trădare, deși cel din urmă nu avea nicio autoritate să decidă de unul singur cine va fi următorul președinte. Înainte de începerea procedurii, Pence le-a transmis colegilor săi din Congres, într-o scrisoare, că nu are de gând să își depășească rolul formal și că autoritatea de a schimba rezultatul alegerilor nu îi este conferită de Constituția americană.

„Unii cred că eu, în calitate de vicepreședinte, pot să accept sau să resping unilateral voturi ale Colegiului Electoral. Alții cred că voturile nu ar trebui niciodată contestate de sesiunea comună a Congresului.

După studierea atentă a Constituției noastre, a legilor și istoriei, cred că niciuna dintre ele nu este corectă.

Fondatorii noștri au fost foarte atenți la posibilitatea monopolizării puterii și au creat o republică bazată pe separația puterilor, pe pârghii și contraponderi înscrise în Constituția Statelor Unite.

Învestirea vicepreședintelui cu autoritate unilaterală de a decide cine a câștigat alegerile prezidențiale este complet contradictorie cu această filosofie”, a scris Mike Pence în comunicat. Vicepreședintele a precizat de asemenea că rolul său este pur ceremonial.

Sursele din anturajul  vicepreședintelui spun că obiectivul lui Trump a fost să îl transforme pe Pence într-un țap ispășitor pentru trumpiști, care îl văd acum drept unicul vinovat pentru faptul că Trump va pleca din funcție pe 20 ianuarie.

Citeşte şi: Stare de asediu la Washington, mii de susţinători ai lui Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului. Poliția a intervenit în forță, iar şedinţa s-a reluat VIDEO

Sursa: RomaniaTV

loading...