Fost consilier al preşedintelui Klaus Iohannis, numit ambasador în Cipru

Fost consilier al preşedintelui Klaus Iohannis, numit ambasador în Cipru

Dan Mihalache, fost consilier al preşedintelui Klaus Iohannis, va fi noul ambasador al României în Cipru. În locul lui, în Marea Britanie va fi numită ambasador Laura Daniela Popescu.

„Miercuri, 6 ianuarie a.c., Comisiile reunite pentru politică externă și pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Senat și Camera Deputaților au audiat candidații propuși de Ministerul Afacerilor Externe pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate.

Ședința de audieri a fost condusă de senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă din Senat.

Persoanele audiate sunt: Nineta Bărbulescu, desemnată pentru Malaezia, Brunei Darussalam; Dan Adrian Bălănescu, desemnat pentru Republica Indonezia, Republica Democrată a Timorului de Est; Dan Sorin Mihalache, desemnat pentru Republica Cipru; Brândușa Ioana Predescu, desemnată pentru Republica Bulgaria;  Laura Daniela Popescu, desemnată pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord; Daniela Mariana Țane Sezonov, desemnată pentru India, Republica Maldivelor, Republica Populară Bangladesh, Republica Federală Democratică Nepal; Cristian Istrate, desemnat pentru Federația Rusă; Răzvan Rotundu, desemnat pentru Georgia și Bogdan Mănoiu, desemnat pentru Canada”, se arată într-un comunicat al Senatului.Alte ArticoleDaniel Zamfir, PSD, aduce acuzaţii grave guvernului Cîţu: …George Simion merge la Parlament cu metroul: „Nu am înţeles …Marcel Ciolacu: „Comisia Europeană confirmă avertismentele …

Cele patru comisii de specialitate din Parlament au acordat avizul favorabil, în unanimitate, pentru cei nouă ambasadori propuși, mai anunţă sursa citată.

Audierile s-au desfășurat în cadrul unei proceduri mixte, în format virtual și cu o prezență fizică restrânsă, la sediul Senatului.

Dan Mihalache a fost consilier al preşedintelui Klaus Iohannis şi şef al Cancelariei Prezidenţiale. Ulterior, Dan Mihalache a fost numit ambasador al României în Marea Britanie. A ocupat acestă funcţie până în 14 septembrie, când Klaus Iohannis a semnat decretul de chemare în ţară a acestuia.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...