Marcel Ciolacu: „Comisia Europeană confirmă avertismentele noastre. Guvernul Ţeparilor adânceşte criza”

Marcel Ciolacu: „Comisia Europeană confirmă avertismentele noastre. Guvernul Ţeparilor adânceşte criza”

Marcel Ciolacu numeşte executivul condus de Florin Cîţu „Guvernul Ţeparilor” şi îl acuză pe premier că se împrumută într-un ritm record, de peste 1.000 de euro pe secundă, ajungând să îndatoreze România cu peste 35 de miliarde de euro de la începutul lui 2020.

”Comisia Europeană confirmă tot ceea ce am avertizat din noiembrie 2019 încoace: guvernarea pe datorie care a explodat; zero măsuri pentru a stopa risipa banului public și zero măsuri pentru creșterea colectării veniturilor la buget.Alte ArticoleKlaus Iohannis, întâlnire de urgenţă cu premierul şi mai …Traian Băsescu îl spulberă pe Donald Trump. „E pe cale …Avocatul Poporului cere informații suplimentare despre campania …

Lipsa de viziune a PNL a condus la situația în care s-a cheltuit enorm față de veniturile încasate pentru a obține cea mai mare cădere economică și cea mai slabă revenire din UE! Se confirmă că România, spre deosebire de celelalte țări din UE, a cheltuit banii aiurea fără a veni cu un plan serios de stimulare și revenire economică. Iar rezultatele sunt catastrofale:

Guvernarea pe datorie, în ritm de 1000 de euro pe secundă, duduie! Guvernul de Dreapta amanetează țara pe 30 de ani! Comisia Europeană este alertată că datoria publică va ajunge la 100% din PIB și confirmă cu Guvernul Cîțu va fi obligat să ia măsuri de consolidare fiscală – adică austeritate! De aceea, amână și mai mult prezentarea bugetului, undeva în februarie, ceea ce înseamnă că țara va avea buget abia în martie! Până atunci, zero investiții!

Marcel Ciolacu numeşte executivul lui Cîţu „Guvernul Ţeparilor”

După ce în 2020 a bătut record după record la împrumuturi, Guvernul Cîțu a început anul cu încă un împrumut de 1,1 miliarde lei, la dobânzi mari. Anul trecut Cîțu s-a împrumutat în total 34 miliarde euro pe an, peste 1000 euro pe secundă! Este mai mult cu 80% decât totalul împrumuturilor contractate în anul 2019. Este imens și nimeni nu știe ce s-a făcut cu acești bani: azi, ni se spune că bani de salarii, pensii și alocațiile copiilor nu sunt și, la fel, bani de investiții nu sunt. Totuși, unde sunt banii?

România se împrumută la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană. Guvernul de dreapta se împrumută la extern, pe termen lung, la dobânzi de 15 ori mai mari decât Bulgaria și de 19 ori mai mari decât Lituania.

Guvernarea pe datorie afectează grav bugetul statului și buzunarele românilor. În următorii ani, peste 1 miliard euro vor plăti anual populația și companiile prin taxe și impozite în contul dobânzilor și comisioanelor.

Guvernarea pe datorie afectează grav investițiile private. Guvernul mărește cererea de fonduri de împrumut și ține astfel dobânzile ridicate pentru finanțările bancare acordate sectorului privat. În plus, nu se mai creditează economia reală, băncile preferând să împrumute statul, la dobânzi mari și cu risc zero.

Cîțu și Guvernarea Țeparilor compromit investițiile și dezvoltarea economică pe termen mediu și lung! Din păcate, ei nu vor scoate țara din criză, ci o vor adânci și mai rău!”, scrie Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, întâlnire de urgenţă cu premierul şi mai mulţi miniştri din Guvernul Cîţu

Sursa: RomaniaTV

loading...