Proteste SUA. Angela Merkel îl consideră vinovat pe Donald Trump pentru asaltul asupra Capitoliului

Proteste SUA. Angela Merkel îl consideră vinovat pe Donald Trump pentru asaltul asupra Capitoliului

Proteste SUA. Angela Merkel a declarat că o parte din vină asupra asaltului asupra Capitoliului SUA îi aparține președintelui Donald Trump. Cancelarul german susține că imaginile din Statele Unite ale Americii au înfuriat-o și întristat-o.

Citește și: Cine e românul care a dus tricolorul în mijlocul protestelor violente de la WashingtonAlte ArticoleCine e românul care a dus tricolorul în mijlocul protestelor …Mărturia cutremurătoare a unui american care a trecut pe lângă …Bătrânii din Marea Britanie refuză vaccinul Pfizer. „Îl …

”Regret profund că președintele Trump nu și-a recunoscut înfrângerea din noiembrie și a refuzat din nou să facă acest lucru și ieri” , a declarat Angela Merkel, acuzându-l pe președintele american că a alimentat îndoielile legate de rezultatul electoral.

”Un principiu fundamental al democrației este: după alegeri, există un câștigător și un învins. Ambii au un rol de jucat în ceea ce privește decența și acceptarea responsabilității, astfel încât democrația să poată triumfa” , a afirmat Angela Merkel.

Proteste SUA. De asemenea, cancelarul german și-a exprimat încrederea în președintele ales Joe Biden, cel care îl va succeda pe Donald Trump. Aceasta a afirmat că prin confirmarea victoriei lui Joe Biden la alegeri: ”Statele Unite ale Americii vor deschide în mai puțin de două săptămâni un nou capitol în democrația sa, așa cum trebuie să fie”.

Joe Biden a fost validat de Congres în funcţia de Preşedinte al SUA

Congresul american l-a validat pe Joe Biden în funcția de Președinte al SUA. Joe Biden a avut 306 electori valdați față de 232 pentru Donald Trump. Joe Biden va fi investit în funcție pe 20 ianuarie.

Joe Biden a fost validat de Congres, iar Trump a reacţionat imediat. Donald Trump a anunțat că va fi asigurat un „transfer de mandat pașnic” în 20 ianuarie către succesorul său, după ce Congresul SUA a confirmat victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Într-o declarație publicată imediat după decizia Congresului, Trump a spus că aceasta reprezintă „sfârșitul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială” a SUA, relatează CNN.

 

 

Sursa: RomaniaTV

loading...