Stare de urgenţă la Tokyo. Restricţii dure în zona metropolitană a capitalei

Stare de urgenţă la Tokyo. Restricţii dure în zona metropolitană a capitalei

Stare de urgenţă la Tokyo. Premierul Japoniei, Yoshihide Suga, a decretat joi o nouă stare de urgenţă, care vizează zona metropolitană Tokyo şi trei prefecturi adiacente, ca răspuns la o creştere a numărului de infecţii cu noul coronavirus, informează Reuters, AFP şi Xinhua potrivit Agerpres.

Starea de urgenţă la Tokyo se instituie începând de vineri, 8 ianuarie, până la data de 7 februarie, a declarat premierul la începutul unei şedinţe a grupului operativ guvernamental pe tema măsurilor împotriva COVID-19.

„Declarăm starea de urgenţă” deoarece „există îngrijorări că răspândirea rapidă a noului coronavirus în întreaga ţară va avea un impact semnificativ asupra vieţii locuitorilor şi asupra economiei”, a declarat Yoshihide Sugai.Alte ArticoleItalia se teme că Mafia s-ar putea implica în procesul de distribuție …Cine este bărbatul cu coarne şi căciulă de blană, care a …Joe Biden a fost validat de Congres în funcţia de Preşedinte …

Conform noilor măsuri, locuitorii sunt îndemnaţi să rămână acasă, iar restaurantele şi barurile nu vor mai servi băuturi alcoolice după ora 19:00 şi se vor închide până la ora 20.00. De asemenea, programul de funcţionare al sălilor de sport, magazinelor şi centrelor de divertisment va fi scurtat.

STARE DE URGENŢĂ la Tokyo. Virusul mutant a lovit Japonia

Tokyo a raportat joi alte 2.447 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cea mai mare cifră zilnică înregistrată pentru a doua zi consecutiv. Cifra anunţată joi depăşeşte cu mult recordul zilnic anterior, stabilit miercuri, de 1.591 de cazuri.

Deşi mai puţin afectată de pandemie decât multe alte ţări, Japonia a înregistrat miercuri, pentru prima dată, 6.000 de noi infecţii zilnice.

Stare de urgenţă la Tokyo: Hakuho, cel mai mare campion la sumo, a fost testat pozitiv cu Covid-19

Hakuho, cel mai mare campion de sumo, a fost testat pozitiv cu Covid-19, au anunţat, marţi, conducătorii acestui sport din Japonia.

Hakuho are 35 de ani şi ocupă rangul suprem de yokozuna, deţinând recordul istoric de 44 de victorii la un turneu.

El se antrena pentru a participa la turneul din ianuarie, care începe duminică. Hakuho a fost testat pozitiv, după ce a anunţat că nu mai are miros, susţine presa locală.

Sursa: RomaniaTV

loading...