Acţiunile Tesla au depăşit Facebook. Compania auto, cea mai valoroasă din lume

Acţiunile Tesla au depăşit Facebook. Compania auto, cea mai valoroasă din lume

Acţiunile Tesla au depăşit Facebook, crescând la finalul sesiunii de joi cu aproape 8%, la 816 dolari, astfel încât capitalizarea sa de piaţă a urcat la 774 miliarde de dolari, în timp ce capitalizarea de piaţă a Facebook s-a situat la 765 miliarde de dolari, după ce titlurile au crescut cu aproximativ 2%, arată datele Refinitiv. Tesla a devenit a cincea cea mai valoroasă companie de pe Wall Street, în urma Alphabet, firma mamă a Google, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Tesla deschide la Timişoara prima staţie Supercharger din RomâniaAlte ArticoleUcraina, un nou lockdown. S-au închis şcolile, restaurantele …SUA înregistrează pentru prima dată peste 4.000 de decese …Alertă în Franţa: au fost descoperite două posibile focare …

Cu o creştere a acţiunilor de peste 700% în ultimele 12 luni, producătorul de vehicule electrice a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume, chiar dacă producţia sa reprezintă doar o fracţiune faţă de cea a rivalilor, cum ar fi Toyota Motor, Volkswagen şi General Motors (GM).

Acţiunile Tesla au depăşit Facebook

Bloomberg a anunţat că fondatorul Tesla, Elon Musk a devenit joi cel mai bogat de pe planetă, după ce l-a depăşit pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos. După creşterea înregistrată joi de acţiunile Tesla, averea lui Elon Musk a ajuns la 188,5 miliarde de dolari, cu 1,5 miliarde mai mult decât cea a lui Jeff Bezos, care deţinea titlul de cel mai bogat om din lume începând din luna octombrie 2017.

Analiştii se aşteaptă ca Tesla să raporteze pentru 2020 profituri nete de 1,2 miliarde de dolari, în timp ce GM şi Facebook ar urma să anunţe profituri nete de 5,8 miliarde de dolari şi, respectiv, 27,1 miliarde de dolari, conform datelor Refinitiv.

Citeşte şi: Tesla își deschide centrul din Bucureşti şi caută angajaţi

Sursa: RomaniaTV

loading...