Donald Trump nu participă la ceremonia de învestire a lui Joe Biden. „Nu voi asista”

Donald Trump nu participă la ceremonia de învestire a lui Joe Biden. „Nu voi asista”

Donald Trump a făcut anunţul printr-un mesaj publicat pe Twitter. Preşedintele american în exerciţiu a oferit astfel un răspuns celor curioşi să afle dacă va participa la ceremonia de învestire a succesorului său, Joe Biden.

„Tuturor celor care au întrebat, nu voi asista la depunerea jurământului pe 20 ianuarie”, a scris Donald Trump, pe Twitter.Alte ArticoleVeste teribilă pentru proprietarii de animale de companie! Nu …Bilanț vaccinare COVID 8 ianuarie. Numărul românilor vaccinaţi …Stare de incident major în Londra. Tulpina COVID se răspândește …

To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 8, 2021

O sursă citată de agenţia Reuters a precizat că Donald Trump ar urma să plece la unul dintre complexurile sale turistice din Florida, chiar înainte de învestire.

Citeşte şi: Joe Biden a fost validat de Congres în funcţia de Preşedinte al SUA. Reacţia lui Donald Trump

Congresul american l-a validat pe Joe Biden în funcția de Președinte al SUA. Joe Biden a avut 306 electori valdați față de 232 pentru Donald Trump.

Ratificarea are loc după o lungă şi extraordinară zi de 6 ianuarie care a fost marcată de un asalt asupra Congresului comis de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump cu scopul de a bloca procesul de confirmare a rezultatelor electorale, conform EFE.

În pofida obiecțiilor din partea republicanilor față de rezultatele alegerilor din Arizona și Pennsylvania, membrii ambelor camere au putut să certifice rezultatul alegerilor la mai mult de 14 ore de la începerea procesului.

Joe Biden va fi investit în funcție pe 20 ianuarie.

Citeşte şi: Joe Biden îl atacă pe Donald Trump. Cum îi numește pe cei care au participat la violențele din Washington

Președintele ales al Statelor Unite ale Americii l-a acuzat pe Donald Trump că ”a declanșat un atac nemilos asupra instituțiilor” democratice americane. Susținătorii lui Trump au intrat miercuri în Capitoliu.

Citeşte şi: Statele Unite, în pragul războiului civil. Atmosferă de groază la Capitoliu. Protestatarii au pus stăpânire pe cladire si e ANARHIE totală! FOTO şi VIDEO

 

 

 

Sursa: RomaniaTV

loading...