Suedia schimbă strategia anti-COVID-19 după ce circa 10.000 de persoane au murit. Se impun restricţii dure

Suedia schimbă strategia anti-COVID-19 după ce circa 10.000 de persoane au murit. Se impun restricţii dure

Suedia schimbă strategia anti-COVID-19 după ce circa 10.000 de persoane au murit. Confruntată cu un al doilea val al epidemiei, care s-a dovedit mai puternic decât primul în această ţară nordică, în prezent una din cele mai afectate în Europa, executivul de la Stockholm a trecut la decizii mult mai dure în lupta cu virusul SARS-COV 2, scrie Agerpres.

Noua lege adoptată vineri va permite Executivului să adopte măsuri restrictive coercitive în zone ţintite şi să impună amenzi şi sancţiuni în cazul nerespectării restricţiilor, ceea ce nu s-a întâmplat până acum în Suedia, mai scrie sursa citată.Alte ArticoleAgenţia Europeană a Medicamentului a făcut anunţul. Dozele …PAȘAPORT VACCINARE COVID. Prima țară care lucrează la dezvoltarea …Escrocherie vaccin. Un bărbat din Marea Britanie este căutat …

 

Autorităţile din Suedia vor putea închide centrele comerciale şi transportul public din 10 ianuarie

Autorităţile suedeze ar putea decide să închidă magazine, centre comerciale sau să restricţioneze transportul public, ori să limiteze numărul de persoane cărora li se permite să se adune în anumite locuri publice. De asemenea, persoanele care încalcă regulile vor putea fi amendate.

Legea nu permite în schimb izolarea populaţiei la domiciliu.

Guvernul suedez intenţionase iniţial să introducă noua lege în martie, dar calendarul a fost modificat în contextul celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19, care a supus unei presiuni extreme sistemul de sănătate suedez.

Întrebată despre motivul „întârzierii” adoptării acestei legi, ministrul sănătăţii Lena Hallengren a spus că până acum nu s-a considerat ca fiind necesară o astfel de lege.

„Am avut o vară cu o propagare redusă a infecţiei, apoi a început munca în toamnă”, a afirmat ministrul sănătăţii Lena Hallengren la televiziunea publică.

Citiţi şi: Cum funcţionează vaccinul anti-COVID. Clipul cu explicaţii realizat de un medic român din Suedia, preluat în Italia şi România

Până în prezent, Suedia a aplicat o metodă mult mai relaxată de luptă împotriva COVID-19 comparativ cu alte state europene, precum Germania, Franţa sau Marea Britanie care au decis să fie introduse lockdown-uri parţiale sau totale.

De exemplu, până acum Suedia nu a impus purtarea măştilor în spaţiul public. Din decembrie, Suedia a înăsprit tonul, cu mai multe serii de măsuri stricte, între care restricţii în restaurante sau trecerea la învăţământul online în licee.

Suedia, cu circa 10,3 milioane de locuitori, a înregistrat peste 480.000 de cazuri de coronavirus şi 9.262 de decese, potrivit ultimului bilanţ raportat joi de Agenţia pentru sănătatea publică.

Citeşte şi: Suedia închide liceele timp de o lună pe fondul creşterii numărului de cazuri de Covid-19

 

Sursa: RomaniaTV

loading...