Ucraina, un nou lockdown. S-au închis şcolile, restaurantele şi sălile de sport

Ucraina, un nou lockdown. S-au închis şcolile, restaurantele şi sălile de sport

Ucraina, un nou lockdown. Autorităţile ucrainene au înregistrat peste 1 milion de infecţii cu coronavirus şi 19.588 de decese au fost puse pe seama virusului până la data de 8 ianuarie, scrie Agerpres.

Guvernul de la Kiev a decis intrarea în acest nou lockdown încă de la începutul lunii decembrie, când Ucraina înregistra în jur de 12.000 – 14.000 de infectări pe zi.Alte ArticoleSUA înregistrează pentru prima dată peste 4.000 de decese …Alertă în Franţa: au fost descoperite două posibile focare …Coronavirus Anglia. Călătorii care sosesc în ţară trebuie …

Noile măsuri, ce includ şi interzicerea adunărilor, sunt impuse până la data de 24 ianuarie.

Citeşte şi: Avion cu 298 de pasageri prăbuşit în Ucraina după ce a fost lovit de un proiectil rusesc. Moscova se retrage din consultări

Ucraina, un nou lockdown

În pofida apelurilor pentru restrângerea măsurilor de lockdown sau chiar pentru renunţarea la această strategie, preşedintele Volodimir Zelenski şi ministrul sănătăţii Maksim Stepanov au anunţat că este nevoie urgent de astfel de restricţii.

„Prin introducerea unei carantine mai stricte, începând de mâine, vom evita o mare creştere a numărului pacienţilor cu Covid-19 dar şi cu gripa sezonieră obişnuită. Astfel, vom reduce presiunea asupra spitalelor pentru că aceleaşi instituţii îi tratează pe toţi pacienţii cu aceste boli”, a declarat ministrul Stepanov.

China impune lockdown înainte de Anul Nou Chinezesc

China impune lockdown în oraşul Shijiazhuang din nordul ţării, după ce peste 100 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate. Aproximativ 11 milioane de locuitori sunt afectaţi de restricţii, care includ interdicţia de a părăsi oraşul, precum şi închiderea şcolilor.

Potrivit BBC, au fost înfiinţate peste 5.000 centre de testare, astfel încât toţi rezidenţii să poată afla dacă sunt sau nu infectaţi cu noul coronavirus. În plus, cinci spitale din Shijiazhuang au fost repartizate exclusiv pacienţilor bolnavi de COVID-19, pe lângă cele trei deja existente, a anunţat viceprimarul oraşului, Meng Xianghong, scrie Mediafax.

Mai sunt câteva săptămâni până la Anul Nou Chinezesc, moment în care locuitorii ţării asiatice călătoresc masiv pentru a petrece vacanţa alături de familie. Dar oamenii din cartierul Gaocheng al oraşului Shijiazhuang nu vor putea părăsi perimetrul desemnat de autorităţi. Alţi rezidenţi au interdicţia de a părăsi oraşul. De altfel, multe curse de autobuz şi zboruri au fost anulate şi chiar şi serviciile poştale au fost suspendate timp de trei zile.

Citeşte şi: China „îmbracă” gheţarii, ca să încetinească topirea acestora. A pregătit pături uriaşe ca să îi acopere

Nu este prima dată când China închide un oraş ca răspuns la un focar COVID-19. În octombrie, nouă milioane de locuitori din Qingdao au fost testaţi în cinci zile după confirmarea câtorva cazuri noi într-un spital. În aceeaşi lună, autorităţile din Kashgar, Xinjiang, au testat aproximativ 4,7 milioane de oameni în urma apariţiei unui grup de infecţii.

Virusul SARS-CoV-2 a fost detectat pentru prima dată în oraşul Wuhan, la sfârşitul anului 2019, înainte de a se răspândi la nivel global.

Sursa: RomaniaTV

loading...