Vaccin anti-covid. Alexandru Rafila explică de ce femeile gravide şi copiii nu se pot vaccina

Vaccin anti-covid. Alexandru Rafila explică de ce femeile gravide şi copiii nu se pot vaccina

Vaccin anti-covid. Alexandru Rafila a explicat la emisiunea lui Mariu Tucă de ce femeile gravide şi copiii nu se pot vaccina.

Vaccin anti-covid. Alexandru Rafila: În viitor femeile gravide ar putea să beneficieze de acest vaccinAlte ArticoleŞoc anafilactic pentru una din 100.000 de persoane care a făcut …Dr. Monica Pop cere test pentru alergii înainte de vaccinul …Campania de vaccinare COVID. Cele două vaccinuri nu pot fi combinate: …

„De obicei, copiii şi adolescenţii fac forme inaparente, forme foarte uşoare de boală şi nu au mai fost şi ei introduşi în studiul clinic. Asta nu înseamnă că nu se vor face studii clinice în viitor, iar în ceea ce priveşte femeile gravide, nu au fost suficiente femei gravide încât să obţii o concluzie. Asta nu înseamnă că în viitor femeile gravide n-ar putea să beneficieze de acest vaccin”, a preciza Rafila la Marius Tucă Show.

Monica Pop cere test pentru alergii înainte de vaccinul anti-COVID. „Au fost numeroase reacţii alergice”

Medicul Monica Pop a declarat, la România Tv, că ar fi nevoie de efectuarea unui teste pentru depistarea alergiilor înainte ca persoanele să fie vaccinate anti-COVID deoarece pot exista reacţii adverse. Fostul manager al Spitalului de Oftalmologie susţine că aceasta ar fi „cea mai gravă dovadă de malpraxis”.

„Prospectul vaccinului nu este publicat. Mai mult, sunt foarte multe postări, unele făcute de oameni de ştiinţă care arată nişte neajunsuri ale vaccinuri şi atunci cum se poate lupta împotriva lor sau de ce nu se discută? Nimeni nu spune nimic. Ascunzişul ăsta de realitate scade credibilitatea”, a declarat dr. Monica Pop, la România TV.

Medicul Monica Pop cere test pentru alergii înainte de vaccinul anti-COVID.

„Pentru care motiv nu se face test? Eu am crezut că vaccinul ăsta e ca toate vaccinurile unidoză, într-o seringă. N-am ştiu că e un flacon din care se fac la cinci persoane vaccinul.

De ce nu se face test? Pentru că dacă un medic face o injecţie, o perfuzie unui pacient şi acela face şoc anafilactic fără să-l fi testat înainte, este cea mai gravă dovadă de malpraxis.

Au fost numeroase reacţii alergice, mai grave sau mai puţin grave. Era normal, aşa gândesc eu, era normal să se facă test. Testul acela este foarte simplu de făcut”, a afirmat medicul oftalmolog.

Monica Pop a declarat că nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului pentru că are una ”dintre marile contraindicații”, și anume, a suferit în trecut un șoc anafilactic la un medicament citostatic.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...