„Bizonul de la Capitoliu” a fost arestat. Este un apropiat de cercurile neo-naziste şi QAnon

„Bizonul de la Capitoliu” a fost arestat. Este un apropiat de cercurile neo-naziste şi QAnon

„Bizonul de la Capitoliu” a fost arestat. Potrivit declaraţiei ministerului, el este „acuzat că a intrat sau a rămas în cunoştinţă de cauză într-o clădire sau un teren restricţionat fără autorizaţie legală, precum şi că a intrat prin violenţe în Capitolui”, scrie Mediafax.

„Bizonul de la Capitoliu” a fost arestatAlte ArticoleExplozie de mare amploare în Ucraina. Nu au fost raportate victimeSchimb de focuri în Cisoridania după ce armata israeliană …Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip au fost vaccinaţi

Jacob Anthony Chansley este un apropiat de cercurile neo-naziste şi QAnon. Fotografiile care îl arătau purtând o căciulă cu coarne atunci când a pătruns în Camera Reprezentanţilor au făcut înconjurul lumii.

Citeşte şi: Violenţe în SUA. Dolarul a atins cel mai mic nivel din ultimii trei ani

Bărbatul cu pupitrul lui Nancy Pelosi în braţe a fost arestat

Adam Christian Johnson, un bărbat din Florida surprins într-o imagine devenită virală mergând cu pupitrul lui Nancy Pelosi în braţe în timpul violenţelor de miercuri de la Capitoliu, a fost arestat, relatează presa americană.

Potrivit Miami Herald, bărbatul în vârstă de 36 de ani este încarcerat de vineri seară în penitenciarul din Pinellas County.

Adam Christian Johnson, care locuieşte în localitatea Parrish, este căsătorit cu un medic şi are cinci copii.

Cel puţin încă trei bărbaţi din Florida sunt acuzaţi de asemenea că au pătruns ilegal miercuri în Capitoliu. De asemenea, un pompier din Florida a fost trimis în concediu după ce au apărut fotografii cu el participând la evenimentele de miercuri.

Citeşte şi: Proteste SUA. Stephanie Grisham, şefa de cabinet a Melaniei Trump, a demisionat

Miercuri, protestele convocate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump, în faţa Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale şi, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, au degenerat. Sute de manifestanţi, susţinători ai lui Trump, au pătruns în Capitoliu şi mai multe clădiri din complex au fost evacuate. În confruntările cu poliţia au rezultat mai mulţi răniţi şi patru persoane au murit. Au făcut făcute peste 60 de arestări.

Înregistrări video şi fotografii ale unor suţinători ai lui Donald Trump care circulau în mod liber pe culoarele Congresului, după ce au intrat cu forţa în clădire, au provocat consternare şi indignare în ţară şi în lume.

Sursa: RomaniaTV

loading...