Pacienţii cu covid spitalizaţi au simptome şi după şase luni de la infectare. STUDIU

Pacienţii cu covid spitalizaţi au simptome şi după şase luni de la infectare. STUDIU

Pacienţii cu covid spitalizaţi au simptome şi după şase luni de la infectare, arată studiul publicat în revista medicală „The Lancet”.

Cercetătorii au urmărit pacienţii cu covid spitalizaţi în Wuhan, China, efectuând teste de laborator, examene fizice, teste ale funcţiei pulmonare şi interviuri în persoană, informează Mediafax. Alte ArticoleIsrael a plătit dublu decât restul lumii pentru a avea dozele …Donald Trump nu participă la ceremonia de învestire a lui Joe …Stare de incident major în Londra. Tulpina COVID se răspândește …

Citeşte şi Noul coronavirus se poate reproduce după moarte. Descoperirea şocantă, făcută de legişti – studiu

Pacienţii cu covid spitalizaţi au simptome şi după şase luni de la infectare. Cele mai frecvente simptome raportate

Aproximativ 63% dintre pacienţii cu covid spitalizaţi au raportat oboseală sau slăbiciune musculară după şase luni. Alţi 26% dintre pacienţi au spus că au dificultăţi de somn, în timp ce 23% au spus că au suferit anxietate sau depresie de când s-au îmbolnăvit.

Citeşte şi Efectele coronavirusului asupra sistemului nervos. Un cunoscut neurolog explică cele mai dese afecţiuni

Potrivit cercetătorilor, acest studiu este cel mai mare de până acum care a evaluat simptomele pe termen lung ale pacienţilor COVID-19 spitalizaţi anterior. De asemenea, are cea mai lungă durată de urmărire a oricărei cercetări pe această temă până în prezent.

„Deoarece COVID-19 este o boală atât de nouă, începem doar să înţelegem unele dintre efectele sale pe termen lung asupra sănătăţii pacienţilor. Analiza noastră indica faptul că majoritatea pacienţilor continuă să traiască cu cel puţin unele dintre efectele virusului după părăsirea spitalului, şi subliniază o nevoie de îngrijire post-externare, în special pentru cei care se confrunta cu infecţii severe”, a declarat Bin Cao, unul dintre autorii studiului, într-un comunicat.

Sursa: RomaniaTV

loading...