Schimb de focuri în Cisoridania după ce armata israeliană a fost atacată cu un tanc

Schimb de focuri în Cisoridania după ce armata israeliană a fost atacată cu un tanc

Schimb de focuri în Cisoridania. Armata israeliană a lansat, sâmbătă, o operaţiune de securitate în teritoriul palestinian Cisiordania după ce doi militanţi islamişti au lovit cu un vehicul militari israelieni, afirmă surse citate de cotidianul Times of Israel şi de site-ul Ynetnews.com.

Atacul a avut loc la un punct de control militar din zona Yabad, în apropierea oraşului Jenin, în nordul Cisiordaniei.Alte ArticoleRegina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip au fost vaccinaţiPapa Francisc se vaccinează împotriva Covid-19Test Covid negativ pentru a intra în Germania

Doi militanţi islamişti au lovit cu un vehicul un grup de militari israelieni, iar unul dintre atacatori a tras focuri de armă.

Un militar israelian a fost lovit de vehicul, dar nu a necesitat îngrijiri medicale. Armata israeliană îi caută activ pe cei doi militanţi islamişti palestinieni.

Nu este singurul incident din această săptămână. Un schimb de focuri a avut loc şi marţi. Un bărbat a fost ucis de către armata israeliană, în urma unei presupuse tentative de atac cu cuţitul, în sudul Cisiordaniei ocupate, a anunţat armata, fără să precizeze imediat dacă este vorba despre un palestinian, relatează AFP.

”În urmă cu puţin timp s-au transmis informaţii cu privire la o tentativă de atac cu cuţitul la o intersecţie (în aglomeraţia de colonii) Goush Etzion, la sud-vest de Betleem. Atacatorul a fost neutralizat”, a anunţat într-un comunicat armata.

Contactată de AFP, armata a precizat ulterior că bărbatul ”a fost ucis”.

Peste 450.000 de israelieni trăiesc în colonii – considerate ilegale în dreptul internaţional – în Cisiordania ocupată, alături de 2,8 milioane de plaestinieni.

Armata Iranului organizează un exerciţiu militar de amploare, pe fondul tensiunilor cu SUA şi Israelul

Sursa: RomaniaTV

loading...