Aproape o jumătate din Bucureşti a rămas fără apă caldă şi căldură, înainte să înceapă ninsoarea si gerul

Aproape o jumătate din Bucureşti a rămas fără apă caldă şi căldură, înainte să înceapă ninsoarea si gerul

În timp ce Capitala e sub cod galben de ninsori, aproape un milion de bucureşteni din Sectoarele 2, 3 şi 4 tremură în apartamente. Două avarii i-au lăsat fără căldură şi apă caldă, iar muncitorii de la Termoenergetica încearcă acum să repare conductele vechi de peste o jumătate de secol.

Promit să termine la noapte, dacă nu apar alte probleme.449 de blocuri din trei sectoare al Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă, iar alte câteva sute primesc agent termic sub parametri. Muncitorii lucrează de zor pentru a repara ţevile, mai ales că sunt anunţate ninsori şi temperaturi scăzute. Vorbim despre probleme apărute la o ţeavă care ar trebui să alimenteze două cartiere. Este necesară aplicarea unui petic uriaş încât această ţeavă să poată să funcţioneze din nou.

Este un incident grav, dar nu ieşit din comun, dacă ne gândim la vechimea conductelor, unele de peste 70 de ani. Muncitorii au de remediat două-trei asemenea defecţiuni pe an. Avaria s-a produs la aproximativ patru metri adâncime. O ţeavă cu un diametru de un metru, care alimenta cu apă caldă şi energie termică două sectoare, a pocnit, pur şi simplu.

A rămas în urmă o gaură aproximativ cât o minge de handbal.Adrian Gîtlan, director general adjunct Termoenergetica: A fost modernizată undeva în jur de 20 de ani. Există reţele mult mai vechi, pe care avem şi mai multe avarii. Fără condiţii în apartamente, locuitorii se descurcă cum pot.

Sursa: Observator

loading...