Atac cu bombă în Afganistan. Trei persoane au murit, printre care un fost jurnalist

Atac cu bombă în Afganistan. Trei persoane au murit, printre care un fost jurnalist

Atac cu bombă în Afganistan. Zia Wadan, care a lucrat pentru mai multe media afgane, şi cei doi colegi au fost ucişi duminică dimineaţa în estul capitalei Afganistanului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Tariq Arian, scrie Agerpres.

”Un vehicul care îl transporta pe Zia Wadan a fost vizat de o încărcătură explozivă improvizată. Wadan şi doi colegi de-ai săi au fost ucişi”, iar o altă persoană a fost rănită, a declarat Tariq Arian.Alte ArticoleCutremur puternic duminică dimineaţăDoi fraţi, aceeaşi boală genetică. Mama lor, nevoită să …Avion cu pasageri, dispărut. Marina din Indonezia a găsit locul …

Citeşte şi: Atac în Afganistan: O jurnalistă şi şoferul ei au fost asasinaţi

Atac cu bombă în Afganistan

Zia Wadan era purtător de cuvânt al APPF, o organizaţie care lucrează în strânsă legătură cu Ministerul de Interne afgan şi furnizează servicii de securitate companiilor internaţionale desfăşurate în Afganistan. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Asasinatele contra jurnaliştilor, personalităţilor politice şi apărătorilor drepturilor omului au devenit tot mai frecvente în ultimele luni în Afganistan, ţară unde se înregistrează o recrudescenţă a violenţelor, mai ales în Kabul.

Începând din luna noiembrie au fost ucişi, printre alţii, un viceguvernator al provinciei Kabul, cinci jurnalişti şi şeful unei organizaţii independente de observare a alegerilor. Autorităţile afgane şi SUA le-au imputat aceste atacuri talibanilor, deşi organizaţia jihadistă Stat Islamic a revendicat unele atentate.

Citeşte şi: ATENTAT soldat cu 15 morţi, printre care şi copii, în provincia Ghazni din Afganistan

Guvernatorul adjunct al provinciei Kabul, ucis într-o explozie luna trecută

Guvernatorul adjunct al provinciei afgane Kabul a fost ucis luna trecută în capitală în explozia unei bombe care fusese ataşată de maşina sa de atacatori necunoscuţi, a anunţat Ministerul de Interne, transmite Reuters.

Guvernatorul adjunct al provinciei Kabul, Mahboobullah Moheb, se afla într-un autovehicul care se deplasa prin prin districtul 9 de poliţie din Kabul în momentul exploziei care a făcut două victime, conform Agerpres.

În explozie a fost ucis şi secretarul demnitarului, iar două gărzi de securitate au fost rănite, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului, Tariq Arian.

Sursa: RomaniaTV

loading...