Democraţii din SUA au depus actul de acuzare împotriva lui Trump, după atacul susţinătorilor acestuia asupra Capitoliului

Democraţii din SUA au depus actul de acuzare împotriva lui Trump, după atacul susţinătorilor acestuia asupra Capitoliului

Democraţii au depus luni la Camera Reprezentanţilor un act de acuzare împotriva lui Donald Trump, prima etapă către deschiderea formală aşteptată în această săptămână a unei a doua proceduri de destituire a preşedintelui american, acuzat că a ”instigat la violenţă” la Capitoliu, relatează Agerpres.

Un republican s-a opus adoptării sale imediate în unanimitate. Un vot urmează să aibă loc marţi în şedinţă plenară.Alte ArticoleBoris Johnson avertizează că Marea Britanie se află în cel …Condamnare la 1.075 de ani de închisoare pentru un teleevanghelist …Angela Merkel critică închiderea conturilor de social media …

Dacă Pence refuză să acţioneze, aşa cum este de aşteptat, democraţii din Cameră au promis să avanseze rapid cu procedurile de impeachment (demitere şi punere sub acuzare).

Democraţii vor să-l pună sub acuzare a doua oară pe Trump, premieră istorică

Trump, al cărui mandat se încheie pe 20 ianuarie, ar putea deveni primul preşedinte al SUA pus sub acuzare de două ori.

Democraţii îl acuză pe preşedintele republican, care-şi încheie mandatul miercurea viitoare, că este responsabil pentru incidentele din 6 ianuarie, ei susţinând că prin declaraţiile sale şi-ar fi încurajat simpatizanţii să pătrundă în clădirea Capitoliului.

Nancy Pelosi, şefa Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, se teme că Donald Trump ar putea cere lansarea unui atac nuclear în ultimele sale zile ca preşedinte. Aceasta se arată îngrijorată de starea mentală a preşedintelui în funcţie.

„În această dimineață am vorbit cu șefului Statului Major, Mark Milley, și i-am propus să discutăm despre posibile precauții pentru a preveni ca un președinte instabil mintal să inițieze un atac militar sau să ordone o lovitură nucleară.

Situația este extrem de periculoasă și trebuie să facem tot ce putem pentru a îi proteja pe americani de asaltul asupra țării și democrației noastre”, a transmis Pelosi într-o scrisoare adresată membrilor Congresului.

Citeşte şi: Angela Merkel critică închiderea conturilor de social media ale lui Trump: „Poate interfera cu libertatea de exprimare”

Sursa: RomaniaTV

loading...