DNA, acuzaţii-bombă pentru Tăriceanu: Spune că ar fi luat mită 800.000 de dolari și cere ridicarea imunității

DNA, acuzaţii-bombă pentru Tăriceanu: Spune că ar fi luat mită 800.000 de dolari și cere ridicarea imunității

DNA, acuzaţii-bombă pentru Tăriceanu. De altlfe, Senatul votase în iunie 2019 împotriva ridicării imunității. DNA arată că dosarul de luare de mită a fost deschis la solicitarea autorităților judiciare austriece și vizează obținerea de către șeful Senatului a 800.000 de dolari foloase necuvenite, potrivit G4media.

DNA, acuzaţii-bombă pentru Tăriceanu. Solicitare de urgenţă către Klaus IohannisAlte ArticoleMinodora Ion, avocata care a contestat obligativitatea măştii: …Vali Nebunu, pus sub acuzare! Lovitură grea pentru Clanul SportivilorMiliardarul israelian condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul …

Judecătorii vin cu acuzaţii la adresa lui Tăriceanu pentru că acesta ar fi primit cei 800.000 de dolari, reprezentând un comision de 10% din contract, în schimbul demersurilor sale pentru ca statul român să încheie mai multe acte adiționale la un contract al companiei austriece.

Compania despre care DNA susține că l-ar fi mituit pe Călin Popescu Tăriceanu cu 800.000 de dolari ar fi Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria, potrivit unor surse judiciare. DNA arată într-un comunicat că Tăriceanu ar fi primit mită pentru încheierea unor contracte cu o firmă austriacă, fără a-i da însă numele. Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria este firma care a distribuit licențele Microsoft în România.

Fujitsu Siemens GmbH Austria a mai fost în centrul unui scandal de corupție în România în 2014, când chiar conducerea companiei a făcut un denunț cu privire la fapte de corupție săvârșite de angajații din România în legătură cu încheierea și derularea contractului pentru licențele Microsoft din 2004 cu guvernul României. Informația a apărut în ordonanța DNA de începere a urmăririi penale într-un dosar de la acel moment și a fost citată de Agerpres.

De altfel, la finalul anului trecut Călin Popescu Tăriceanu a fist trimis în judecată pentru abuz în serviciu. În același dosar, a fost trimis în judecată și Marciu. Dosarul i-ar viza pe fostul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), şi pe senatorul PSD de Giurgiu, Cristian Marciu, scrie G4Media.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu 

Sursa: RomaniaTV

loading...