Un şofer aproape că s-a înecat într-o spălătorie auto din Rusia: „Nu a fost ușor să ies, experiența ca scafandru m-a ajutat”

Un şofer aproape că s-a înecat într-o spălătorie auto din Rusia: „Nu a fost ușor să ies, experiența ca scafandru m-a ajutat”

O banală vizită la o spălătorie auto se putea încheia tragic pentru un șofer din Rusia. După ce și-a lăsat mașina în spațiul special amenajat pentru curățare, bărbatul a căzut într-o groapă de peste 2 m adâncime, plină cu zloată și substanțe chimice.Alexei Bayandin, din orașul Iujno-Sahalinsk, regiunea Sahalin, Rusia, a povestit pentru portalul astv.ru cum s-a întâmplat grozăvia.Bărbatul împreună cu soția lui au intrat cu mașina în spălătorie, au lăsat autoturismul în zona amenajată special, după care au coborât și au mers la casă, pentru a plăti serviciul de curățare.Doar că, odată ajuns la casă, omul și-a dat seama că își uitase telefonul mobil în mașină, așa că a decis să se întoarcă.A făcut stânga-mprejur pe un coridor lung și s-a dus spre autoturism.Ghinionul lui a fost că, după câțiva metri făcuți prin abur, bărbatul a căzut într-o groapă, a cărei adâncime, spune rusul, depășea 2 metri. Se pare că groapa respectivă era folosită din când de mecanici, pentru verificarea mașinilor.”Era un terci de zăpadă amestecată cu substanțe chimice”, a declarat Bayandin.Alexei purta cizme de pescuit, salopetă și o jachetă groasă, care s-au înmuiat rapid în apă și au început să-l tragă în jos. „Nu a fost ușor să ies din groapă, dar experiența acumulată ca scafandru m-a ajutat”, a spus șoferul.Oricine putea să cadă în acea groapă, afirmă revoltat Bayandin.Avea zăpadă deasupra, era la mai puțin de un metru distanță de locul unde era spălată mașina și nu era securizată în niciun fel.”Putea să cadă soția mea. Sau poate un copil. Cobora din mașină, pășea pe zăpadă și cădea acolo”, a explicat Alexei pericolul situației.Și, dacă nu era de ajuns, omul susține că individul care îi spăla autoturismul nici măcar nu a sărit să-l ajute. Mai mult, după incident, managerul spălătoriei l-ar fi acuzat că e băut.”Am fost mustrat de mai multe ori că nu am observat groapa. Și asta, în ciuda faptului că nu sunt miop, nu port ochelari. În plus, am fost acuzat de abuz de alcool. Iar unul dintre angajați, care se pare că a decis să răzbune plângerea scrisă, i-a chemat pe polițiștii rutieri. Doar că eu nu beau deloc”, a explicat bărbatul.Fără să aștepte scuze de la reprezentanții spălătoriei auto, Alexei s-a urcat în mașină, în hainele ude, și a plecat. La scurt timp, însă, a fost oprit de polițiști.”Am explicat situația și s-au asigurat că nu sunt beat. M-au sfătuit să contactez un avocat și să fac plângere la parchet pentru ce mi s-a întâmplat”, a mai spus bărbatul, care a povestit întreaga tărășenie și pe pagina lui de Facebook.Corespondentul astv.ru a luat legătura cu reprezentantul spălătoriei, care a confirmat incidentul.

Sursa: Observator

loading...